Dorpskerk.
Dorpskerk.

Op weg naar Pasen in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 7 april zijn ds. Jan Willem Stam van de Dorpskerk en Anne-Mieke van Oost-Reiber van Carnisse Haven te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. We leven in de 40 dagentijd, 6 weken vóór Pasen, en in die tijd worden er in de kerken normaal heel wat activiteiten georganiseerd.

Door het corona-virus is alles en voor iedereen veranderd. Er worden sinds half maart geen kerkdiensten meer gehouden met publiek. Er wordt nu via internet naar de kerkdienst gekeken. Hoe worden de gemeenteleden geïnformeerd en wat gebeurt er onderling op afstand? Er zijn geen sobere maaltijden en geen Vespers, die altijd in de Protestantse Kerk Carnisse Haven en de Dorpskerk gehouden werden.
Met ds. Jan Willem Stam en Anne-Mieke van Oost-Reiber gaan we telefonisch in gesprek over hun ervaringen in deze maand april met isolatie op weg nar Pasen.
Wat leren zij van het op afstand omgaan met andere predikanten, pastoraat en zorgprofessionals? En hoe kijken zij vooruit naar Pasen? Hoe gaan zij om met de twijfels en de zorgen van zichzelf en die ander? Wat drijft hen en wat leren zij van deze geheel nieuwe situatie? Wat betekent het gebed juist in deze situatie.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant