Logo deschakelbarendrecht.nl
Van Bezemwijk in de tuin. (Foto: Jim Friederich)
Van Bezemwijk in de tuin. (Foto: Jim Friederich)

Van Bezemwijk zingt in tuin Borgstede

BARENDRECHT - Om de Barendrechtse ouderen in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken, hebben de partners in cultureel gebouw Het Kruispunt maandag een verrassingsconcert voor hen georganiseerd. Het Barendrechtse duo Van Bezemwijk zong op gepaste afstand in de binnentuin van Laurens Borgstede.
Het Kruispunt is de komende periode gesloten. Dat betekent niet dat de 'bewoners' van het gebouw stilzitten.
Het idee kwam voort uit het landelijke initiatief van Club Goud, die handvatten geeft hoe je - op gepaste afstand - buitenconcerten organiseert. Vooraf zijn er met de medewerkers van Borgstede goede afspraken gemaakt over de veiligheid.
Het concert viel in de smaak bij bewoners, zag ook begeleider Marjan Beekman van Borgstede: ''De bewoners vonden het hartstikke leuk. Ik zag duidelijk dat ze zaten te genieten. Voor hen is het fijn dat ze in deze spannende tijd even naar buiten kunnen en genieten van muziek en daarmee de zorgen even vergeten. Ook de verzorgers hebben van boven staan kijken, ook voor hen een hart onder de riem, het is fijn om te merken dat er aan ons wordt gedacht.

Van Bezemwijk was direct enthousiast toen het door de partners in Het Kruispunt benaderd werd. ''Het was een groot succes. In het begin even wennen vanwege de afstand die je de hele tijd moet bewaren. We hebben vaker voor ouderen gespeeld of op rare plekken maar nog nooit zo'n situatie als dit. Maar als je dan de glimlach op het gezicht van de bewoners ziet dat maakt je dag. Leuk dat de bewoners meezongen en meedeinden met name bij het nummer over de Middenbaan'', zegt Lex Bezemer van het duo.
De komende periode willen de partners van Het Kruispunt, zolang het gebouw gesloten is, meer initiatieven 'op afstand' lanceren. Houd daarvoor de Facebookpagina en website van Het Kruispunt in de gaten. Kijk op www.hetkruispunt.nl voor het volledige programma.

Meer berichten