Sport, Bevrijding en Songfestival bij Podium Vis
Logo deschakelbarendrecht.nl

Sport, Bevrijding en Songfestival bij Podium Vis

BARENDRECHT – Jos Vis is dinsdag 7 april van 20 tot 22 uur terug op Exxact Barendrecht met zijnprogramma Podium Vis. Met deze week aandacht voor sport, het Bevrijdingslied en het Songfestival.

In het eerste uur, van 20 tot 21 uur, zijn Jan Ruigrok sr en Henk Elderson te gast.

Jan Ruigrok sr van ZPB. Jan is één van de drie herstelcoördinatoren van de vereniging. De club wil een veilig sportklimaat creëren voor al hun leden. Daarbij is het gedrag van de mensen bij de vereniging enorm belangrijk. Iedereen kan en mag fouten maken en heeft ook recht op een kans om deze te herstellen. Jan legt uit hoe hij samen met de andere twee coördinatoren de leden van ZPB daarbij gaat ondersteunen. Maar ook iedereen die daar, direct of indirect, last van heeft.

Verder in dit uur ook nog een gesprek met Henk Elderson. De muzikale alleskunner heeft  samen met zijn zus het Barendrechts Bevrijdingslied geschreven. In deze uitzending is het resultaat voor het eerst te beluisteren.

Tussen 21 en 22 uur praat Jos Vis met Arco van der Lee, redacteur van de Schakel. Arco is ook kenner en liefhebber van het Songfestival. Het gesprek staat geheel in het teken van het Songfestival 2020.

In mei zou in Rotterdam het Eurovisie Songfestival gehouden zijn. Zou… want door de coronacrisis gaat het allemaal niet door. Maar gelukkig hebben we de liedjes nog. Op het moment dat het festival werd afgelast, hadden alle 41 landen hun inzending bekendgemaakt. Organisator EBU heeft bepaald dat er volgend jaar weer nieuwe liedjes moeten worden ingezonden. Of de dit jaar gekozen artiest volgend jaar een nieuwe kans krijgt, mogen landen zelf bepalen. Een aantal landen, zoals Zweden en Italië, stuurt wellicht een ander. Nederland en Griekenland hebben al laten weten dat hun artiest volgend jaar alsnog naar het festival mag.

Het Eurovisie Songfestival 2020 is dus een unieke editie. Omdat het festival niet wordt gehouden. Omdat er 41 liedjes zijn geselecteerd die nooit het Eurovisie-podium halen. En omdat er artiesten zijn die wel gekozen zijn, maar nooit op het festival terecht zullen komen.

Arco van der Lee laat in  dit uur een aantal liedjes horen. Hij vertelt daarbij ook de reden waarom u toch kennis moet maken met die songs. Songs waarvan de liefhebber in mei niet kan genieten, maar wel in dit uur bij Podium Vis.

 De techniek van het programma Podium Vis is in handen van Hans van Hengel.

Meer berichten