Logo deschakelbarendrecht.nl
Marcel Groen: 'We zouden een voorbeeld kunnen zijn voor heel Nederland'.
Marcel Groen: 'We zouden een voorbeeld kunnen zijn voor heel Nederland'.

Tevreden reacties op terugkeer markt Barendrecht

BARENDRECHT – Klanten en kooplieden zijn tevreden over de terugkeer van de weekmarkt in Barendrecht. De markt was voor het laatst open op vrijdag de 13e.

Vrijdag 3 april vond de eerste 'noodmarkt' plaats op het Binnenhof. De zes kramen met levensmiddelen waren ruim uit elkaar geplaatst. Twee stonden aan de kant van Het Kruispunt. De vier andere kramen stonden aan de andere kant van de Binnenlandse Baan.

Marcel Groen, die met brood, koek en banket op de markt staat, is blij weer terug te zijn. Hij voerde de afgelopen weken gesprekken met regioburgemeester Ahmed Aboutaleb en de Barendrechtse burgemeester Jan van Belzen. Volgens hem zijn de markten gesloten omdat mensen in de grote stad te dicht bij elkaar lopen. "Maar hier is dat anders. Iedereen houdt hier rekening met elkaar."

Groen is tevreden over de opzet van de markt. "We zouden een voorbeeld kunnen zijn voor heel Nederland." Een klant valt hem bij: 'Het is hier veiliger dan in de supermarkt." Groen vindt het wel jammer dat een aantal collega's geen plaats heeft gekregen op deze markt.

Gemeenteraadslid Cicilia Rijsdijk (EVB) is ook tevreden over de nieuwe opzet van de markt. "Het is hier rustig, niet zoals in de supermarkt."
Nadat de markt was verboden, heeft Rijsdijk contact opgenomen met de burgemeester. De noodverordening maakten een heropening van de markt onmogelijk. "Maar er bleven wel standplaatsen toegestaan, zoals de frietkraam", zegt Rijsdijk. Zij heeft voorgesteld de weekmarkt te vervangen door standplaatsen.

De afgelopen week kwam de zaak in een stroomversnelling en werd voor het Havenhoofd en  het Binnenhof een 'noodmarkt' ontworpen met standplaatsen die ver uit elkaar liggen. Rijsdijk is tevreden. "Zo helpen we deze ondernemers de crisis door."

A. van Diermen van De Gooise Poelier had een goede dag op de markt. "De klanten hebben me gemist. Ik heb goed verkocht vandaag." Hij zet de pionnen voor zijn kraam weer recht en is dan klaar om de volgende klanten om anderhalve meter afstand te bedienen.

Meer berichten