Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
Florian

Column Florian:Puzzelen of zadels stelen?

Ergens een hele kluif aan hebben. Mocht de hond De Schakel van de mat rapen en dit stukje toevallig onder ogen krijgen, dan zal hij vast herkennend grommen, al zij het alleen al om de eerste zin. Maar sorry Fikkie, de afgelopen weken had ik een grote kluif. Ik had me namelijk een ding voorgenomen: mijn komende column gaat niet over het virus. Zo begon mijn zoektocht naar positief nieuws.
Want een ding is zeker: de kranten en het nieuws kunnen maar over een ding schrijven. Ergens terecht, want zeker daarover willen mensen goed geïnformeerd worden. Maar heb je daar 15 pagina's krant voor nodig?
De puzzels staan overigens nog wel in de krant en dat levert dan ook gelijk stof voor het eerste positieve nieuwsbericht: hoogbejaarde vrouw wint na tachtig jaar alsnog hoofdprijs door het insturen van de oplossing van een rebus. De foto bij het artikel laat een stralende oude vrouw zien met het gewonnen, ouderwetse radiotoestel. Ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik het artikel las. Zo zie je maar… gewoon bewaren al die oplossingen van je opgeloste puzzels ook in tijden van crisis... Wie weet waar het ooit nog goed voor is.
Puzzels maken is natuurlijk heel ontspannend, maar in Japan schijnen ze een andere hobby te hebben gevonden tegen de stress: stelen van fietszadels. De Japanse politie heeft twee weken terug een fietszadeldief opgepakt die na twintig jaar een verzameling van 5800 fietszadels had opgebouwd. Eerst deed hij het tegen de stress op zijn werk en daarna begon hij het steeds leuker te vinden. En gek genoeg: hij was niet de enige zadeldief die is opgepakt in de afgelopen decennia.
Dat waren de resultaten van mijn zoektocht naar 'positief' nieuws. Is het hopeloos mislukt? Dat zegt dan mijns inziens meer over de hoeveelheid positief nieuws die voorhanden is. Blijkbaar lusten de honden er geen brood van.

Meer berichten