Afbeelding

CultuurLocaal organiseert meespeelevenement op 5 mei

Algemeen

BARENDRECHT - Op 5 mei zou CultuurLocaal in De Baerne een cultureel ontbijt organiseren. Daar zou het onlangs uitgebrachte Barendrechts Bevrijdingslied worden gespeeld. Nu dit niet door kan gaan, heeft CultuurLocaal een alternatief bedacht: een MeeSpeelEvenement via Facebook.

Op de Facebook-pagina van CultuurLocaal staat een video waarin een meespeelversie van het Bevrijdingslied te horen is. De leerlingen krijgen bladmuziek voor hun eigen instrument waarmee ze de komende weken aan de slag kunnen. Op 5 mei wordt om 10 uur, om 14.30 uur en om 19 uur een Videoparty gestart. Dan kan heel Barendrecht gezamenlijk luisteren naar het lied en in de eigen huiskamer meespelen.

"Het leukste is dan natuurlijk als veel mensen dat meespelen filmen en als reactie op de video op Facebook delen",  aldus initiatiefnemer Henk Elderson. Hij is coördinator bij CultuurLocaal en componist van het lied. "Zo kunnen Barendrechters verbondenheid laten zien met elkaar en met hun gemeente."

Barendrechters die geen les hebben, maar wel willen meespelen, kunnen de bladmuziek aanvragen via henkelderson@cultuurlocaal.nl, of via een reactie op Facebook.

Advertenties uit de krant