Logo deschakelbarendrecht.nl
(tekening: gemeente Barendrecht)
(tekening: gemeente Barendrecht) (Foto: )

Vragen over helling bij Het Kruispunt

BARENDRECHT – Het plan om de toegang tot Het Kruispunt aan te passen, heeft geleid tot vragen van EVB en D66 aan het college.

Bij het plan van het college vervallen op last van de brandweer de invalidenparkeerplaatsen voor de ingang van het theater. Ze zouden verplaats worden naar de hoek met de Binnenlandse Baan. Het plan voorziet ook in de terugkeer van de Wimpels, het kunstwerk dat voorheen langs de trap stond.

Gemeenteraadslid Els Schaap (EVB) vraagt of er een personenlift kan komen in de omgeving van de ingang van Het Kruispunt. “De voorgestelde plaats van de wimpels zorgt voor een extra obstakel voor mensen met een lichamelijke beperking, zij moeten een langere weg afleggen. Waarom is voor deze plek gekozen?”, vraagt Schaap. Ze wil ook weten hoe het kan dat de adviezen van de WMO raad niet zijn overgenomen.

Marcel van Prehn (D66) verbaast zich erover dat de invalidenparkeerplaatsen bij de ingang van Het Kruispunt nu op last van de brandweer moeten verdwijnen. Jarenlang was er geen bezwaar. “Waarom kon het in het verleden wel en nu niet meer?”

Ook Marcel van Prehn wil uitleg over de betrokkenheid van de WMO raad. “Zijn er alternatieven waardoor wel aan de voorwaarden van veiligheid voldaan kan worden en parkeerplaatsen voor minder validen op dijkniveau gerealiseerd kunnen worden? Of dat er aan de westzijde van het Kruispunt parkeermogelijkheden en toegang kunnen worden gerealiseerd?”, vraagt Van Prenh tenslotte.

Meer berichten