Pinksteren vieren in Hart voor Barendrecht
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Pinksteren vieren in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 26 mei is de uitzending van het radioprogramma Hart voor Barendrecht bij Exxact Barendrecht gericht op het vieren van Pinksteren.

Pinksteren is een christelijk feest dat dit jaar gevierd wordt op zondag 31 mei en maandag 1 juni. Voor de meeste mensen is Pinkstermaandag bij mooi weer een heerlijke vrije dag.

Maar het is meer. Tien dagen na de hemelvaart van Jezus Christus is het Pinksterfeest.

Dan vieren christenen dat de geest van God op aarde komt. Dit is de helper die Jezus zijn leerlingen in de Bijbel heeft beloofd, vaak gesymboliseerd door een duif. Met het pinksterfeest komt er na vijftig dagen een einde aan de Paastijd.

In deze uitzending komen naast muziek ds. Herman Scheffer van de Maranathakerk en voorganger Joseph Matheka Munyasya van de evangelische gemeente WaterPortW4C aan het woord. Zij vertellen over hun voorbereiding op het Pinksterfeest dit jaar. Hoe kijken zij uit naar dit feest en welke betekenis heeft dit feest in het kerkelijk jaar, eigenlijk de vijftigste Paasdag.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl.

Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten