Luiten wint in Barendrecht op St. Andrews
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Jos Wesdijk

Luiten wint in Barendrecht op St. Andrews

BARENDRECHT - Joost Luiten, een van de beste golfers van Nederland, heeft een virtuele wedstrijd op de fameuze baan van St. Andrews in Schotland gewonnen. Luiten speelde zaterdag achttien holes op de Old Course en won. De 34-jarige Luiten eindigde met 66 slagen op -6 (zeven birdies en een bogey) voor de Fransman Damien Perrier (-4) en de Nederlander Wil Besseling (-3).
Naast Luiten deden zaterdag zeventien andere golfers mee aan het toernooi. Onder hen Lee Westwood en de Zuid-Afrikaan Dean Burmester. De laatste sloeg zelfs een hole-in-one.

De wedstrijd was er een uit een serie van vijf, elke keer op een andere baan. Per wedstrijd is er 10.000 euro te winnen. Dat bedrag wordt door de winnaar gedoneerd aan een goed doel naar keuze dat te maken heeft met het coronavirus.
Alle deelnemers speelden met een simulator in hun huis, tuin of kelder. Luiten speelde zaterdag bij de Indoor Golf Academy op bedrijventerrein Bijdorp in Barendrecht. Elke golfer speelde achttien holes en de speler met de beste score won.
De toernooien zijn te volgen via het twitteraccount van de Europese Tour.

Meer berichten