Column Jamie: online sporten tijdens quarantaine
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Column Jamie: online sporten tijdens quarantaine

 Er was een tijd dat ik ‘semi-fanatiek’ met een vriendin naar de sportschool ging. We probeerden de twee keer in de week te halen, wat niet altijd lukte. Maar als we gingen, deden we ook echt wel ons best en had ik dagen spierpijn van onze work-out. Uiteindelijk ging zij op kamers en had ik geen zin om alleen te gaan en stopte het fitnessen. Ik sport namelijk voor de gezelligheid, niet omdat ik het zo leuk vind. Maar toen kwam de lockdown.

Diezelfde vriendin stuurde een appje in de groepsapp van onze vriendengroep: of we anders met z’n allen konden gaan sporten, nu dus online. Verassend genoeg vonden veel dat een leuk idee en uiteindelijk sport dit groepje fanatiekelingen drie keer in de week online samen. En dat al sinds week één van de lockdown (we zitten inmiddels in de tiende)! Dit zijn meestal oefeningen voor je hele lichaam, zodat je alles meepakt. In het begin bereidde iedere keer iemand anders van ons een work-out voor die avond voor. Echter, de laatste paar weken zijn we overgegaan naar Youtube filmpjes van ‘echte’ sportinstructeurs. Links zie je dan de instructeur en rechts zie je hoe een deel van de groep het doet. 

Toch krijg je op een gegeven moment wel een beetje last van je nek. Ook al roept de instructeur wat je moet doen, ik moet in ieder geval wel even kijken wat de volgende oefening dan precies is. Hoe dan ook, ik beweeg dus wel meer dan in pre-coronatijd. Drie keer in de week naar de sportschool moest ik echt niks van hebben, mij niet gezien hoor. Nu sta ik toch drie avonden in de slaapkamer van mijn ouders (daar is de meeste ruimte zonder dat ik iets omstoot) te bewegen.

Ondanks dat ik niet zo’n sporttype ben, vind ik het nu wel leuk. Dat komt wel echt door mijn vrienden, doordat je het gezellig met z’n allen kan doen en samen bij kan komen. Het voelt ook als een binnenshuis uitje doordat je erna nog even lekker kan bijkletsen. Of we dit online sporten ook gaan volhouden na de quarantaine, dat durf ik niet te zeggen.

Meer berichten