Gezamenlijk verzoek steun provincie voor culturele sector
Logo deschakelbarendrecht.nl
Het Kruispunt is één van de getroffen theaters.
Het Kruispunt is één van de getroffen theaters. (Foto: )

Gezamenlijk verzoek steun provincie voor culturele sector

BARENDRECHT - De gemeente Barendrecht vraagt samen met dertien andere Zuid-Hollandse gemeenten steun aan het provinciebestuur voor de culturele sector. De wethouders cultuur wijzen in een gezamenlijke brief op het grote belang van het culturele aanbod. Ze benadrukken de artistieke en sociale waarde van cultuur, maar ook de betekenis voor de economie. De gemeenten willen samen met de provincie en het Rijk optrekken om de culturele voorzieningen in de regio overeind te houden. Op 16 juni vindt een afspraak plaats van de provincie met alle wethouders.
Wethouder Tanja de Jonge: “De cultuursector is in het eerste stadium van de coronacrisis al financieel geraakt. Een enorme tegenslag en deze situatie duurt nu al veel te lang. Theaters moeten het hebben van een zo groot mogelijk publiek om voldoende inkomsten te genereren. Door de coronacrisis zijn helaas geen normale publieksactiviteiten mogelijk en de huidige steunmaatregelen absoluut onvoldoende. Vandaar deze gezamenlijke roep om steun. Alleen samen kunnen we de culturele sector redden.”
Naast Tanja de Jonge hebben de wethouders van cultuur van Albrandswaard, Alphen aan de Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Dordrecht, Gouda, Leiden, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam en Zoetermeer de brief ondertekend.

Meer berichten