Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Corrie Groen (67)

Waar kennen we jou van?

Ik woon 32 jaar in Barendrecht. Ik ben tot aan mijn pensioen dramadocent geweest op scholen in Rotterdam. Als dramaturg ben ik betrokken geweest bij de musical Zand Erover van De Waterdragers in Carnisselande. Met Soesa, mijn eigen theatergezelschap, hebben we twee voorstellingen opgevoerd. Ik schrijf en regisseer. Mensen kennen mij misschien ook nog van de culturele raad waar ik in het bestuur zat en de laatste zes jaar zwem ik twee keer per week in het Inge de Bruijn zwembad.

Wat betekent theater voor jou?

Het is zo leuk om te doen. Ik heb veel geacteerd, maar ik vind het schrijven en regisseren ook heel leuk. De ontmoeting tussen de acteur en het publiek is fascinerend. Met Soesa traden we twee jaar geleden op met ‘Geen bereik’ in theater Het Kruispunt.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 45 jaar getrouwd met Jan. We hebben twee kinderen. Ruben is 31 en Simone 29 jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vakanties naar Het Grote Bos in Driebergen. Wij woonden aan zee, dus het bos was voor ons geweldig leuk. Daarnaast herinner ik me het volksdansen dat ze daar deden op een groot plein, waaraan ik mee kon doen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou nog meer theater willen maken. Op dit moment heb ik een idee voor een cabaretachtige voorstelling met muziek. Ook zou ik het leuk vinden om improvisatie-lessen te gaan geven aan volwassenen. En een tijd geleden hield ik de ‘zondagmiddagen met Corrie’ hier in huis. Dan kwamen er rond de dertig mensen en werd er opgetreden door bandjes, zangers of mensen die een gedicht voordroegen. Zelf deed ik dan ook altijd een paar sketches. Ik zou het leuk vinden om weer zoiets te gaan doen.

Wat was je beste beslissing ooit?

Om te stoppen met roken. Dat deed ik twintig jaar geleden. Ook begon ik zes geleden met het zwemmen. Een hele goede beslissing. Ik vind het heerlijk.

Wat zou je doen met een miljoen?

Eerlijk gezegd lijkt het me veel problemen geven als ik opeens een miljoen zou hebben. Hoe ga je dat verstandig uitgeven? En ga je het dan niet spenderen aan dingen die je eigenlijk nooit hebt gewild? Ik denk niet dat het me gelukkiger zal maken. Misschien reizen en een deel aan een goed doel geven? Ik hoop maar dat ik het niet krijg.

Hoe sta je ’s morgens op?

Heel rustig. Sinds ik met pensioen ben, is dat half negen. Ik lees of denk nog wat na voordat ik eruit kom. Ik ontbijt altijd met de krant ernaast. Ik mis de structuur wel een beetje die ik nog had toen ik werkte.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Af en toe heb ik dat met chocolade. En om te zwemmen. Ik vind het dan ook echt heel jammer dat ik al weken niet heb kunnen zwemmen.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Van betweterige mensen en van voordringers.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik ben Netflix-fan. Ik kijk graag detectives – vooral Scandinavische vind ik heel leuk – politieseries en thrillers. En series zoals Homeland. Eigenlijk is dit een verleiding die ik niet kan weerstaan, want ik ben een binge-watcher.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik minder zou piekeren en me minder zorgen zou maken.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn moeder. We hebben iedere dag even contact. Ze is 89 en woont nog zelfstandig.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

Maak er wat van. Ooit door Bert en Ernie gezongen.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

We hebben nu twee online-koorlessen gehad via Skype. Het is leuk dat we met het koor op deze manier weer een contactmoment hebben, maar in het echt met elkaar zingen is natuurlijk veel leuker.

Wat is je quilty pleasure?

Ik kijk naar First Dates. Al die typische personages die daarin voor komen. Ik haal er veel inspiratie uit voor de ideeën die ik nog heb. Ik schrijf na een aflevering vaak meteen een korte dialoog.

Hoe ga jij met de coronacrises om?

Voor ons betekent het vooral dat we veel minder leuke dingen doen. Ik ging heel graag naar het theater, de film of met de trein naar het museum. Ik vind ook dat de media veel angst zaaien. Dan wordt er weer door een viroloog op tv met een heel serieus gezicht gezegd, dat de tweede coronagolf er aankomt en krijg ik meteen een naar gevoel. Ik kijk voorlopig even geen praatprogramma’s meer.

Meer berichten