Logo deschakelbarendrecht.nl
Baco wacht al bijna een half jaar op een nieuw thuis.
Baco wacht al bijna een half jaar op een nieuw thuis. (Foto: )

Baco is toe aan rust

REGIO - De Dierenstee is vanwege het Corona virus nog steeds gesloten. Het plaatsen van dieren gaat echter gewoon door, maar is alleen op afspraak mogelijk. Ook blijft het mogelijk om afstand te doen van een dier en is het pension nog steeds geopend, maar ook hiervoor geldt dat er alleen op afspraak wordt gewerkt.

De ruim vijf jaar oude Amerikaanse Buldog kruising Baco wacht al bijna een half jaar op een nieuw thuis. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat dit ras niet iedereen aanspreekt en Baco geen hond is voor ‘beginners’. Baco heeft de afgelopen jaren namelijk het een en ander meegemaakt en dat heeft zijn sporen nagelaten. Zo is Baco bijvoorbeeld niet zo dol op mannen, schrikt hij van onverwachte bewegingen en vindt hij het niet zo prettig als je hem over zijn kop aait. Toch houdt Baco nog steeds enorm van mensen, al moet je wel eerst zijn vertrouwen winnen.
Onbekende zijn voor Baco altijd even spannend, maar als hij je eenmaal vertrouwt is Baco een hele lieve en rustige hond die dol is op zijn baas. Zó dol dat hij die ook graag wil beschermen en dat gedrag is wel iets waar de toekomstige eigenaar van Baco rekening mee moet houden (en moet trainen). Een ander aandachtspunt is het gedrag dat Baco kan vertonen als hij iets tegenkomt dat een reactie bij hem opwekt, bijvoorbeeld een soortgenoot. Baco fixeert dan meteen en dan is het belangrijk dat hij de aandacht verlegt naar degene die bij hem is. Dat lukt gelukkig vaak prima, want Baco luistert goed en ontvangt graag complimenten.
Voor Baco wordt een liefdevol thuis gezocht, zonder andere huisdieren, waar hij na een paar onrustige jaren eindelijk tot rust mag gaan komen.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. Momenteel is De Dierenstee alleen op afspraak te bezoeken. Zie voor meer informatie: www.dierenstee.nl.

Meer berichten