Logo deschakelbarendrecht.nl
(foto: Marieke Zwartscholten)
(foto: Marieke Zwartscholten) (Foto: )

Petitie: maak drive-in bioscoop voor groep 8 mogelijk

BARENDRECHT – Maak het mogelijk dat de eindmusical van groep 8 in een drive-in bioscoop wordt getoond. Dat is de strekking van een petitie op internet, die is gestart door Marieke Zwartscholten.

“Door de Coronacrisis maken ook de leerlingen van groep 8 een rare tijd door, waardoor ze veel van de afsluitende rituelen moeten missen, zoals het schoolkamp en een normale opvoering van de musical”, stelt Marieke.

“Veel groepen zijn nu wel begonnen met het instuderen van een eindmusical. En waarschijnlijk gaat het in juli lukken om die – eventueel bij meerdere keren opvoeren of de film ervan vertonen – aan de familie te laten zien. Maar ouders met een zwakke gezondheid zullen niet kunnen komen en opa’s en oma’s ook niet. Het publiek zal wijd verspreid moeten zitten; het zal een uitdaging worden dit een feestelijk gevoel mee te geven. Daarom is een goed alternatief: een drive-in bioscoop!”

Als de musical wordt vertoond in een drive-in bioscoop, komt het geluid binnen via de autoradio, dus iedereen houdt zelfs de ramen dicht. “Eén huishouden per auto, dus 100% veilig en coronaproof. Op deze manier kunnen zelfs opa’s en oma’s komen kijken (die inmiddels ook wel een verzetje kunnen gebruiken). Hoe onvergetelijk zal deze afsluiting van acht jaar basisschool worden voor de kinderen van groep 8!”, aldus Zwartscholten.

Echter, een drive-in bioscoop past niet in de noodverordening die in Barendrecht geldt. “Daarmee wordt dus vastgehouden aan een regel (“evenementen verboden”) die in het leven is geroepen voor onze veiligheid, terwijl het alternatief (100 personen in een zaal) onveiliger is”, meent Marieke Zwartscholten. Ze heeft een petitie op internet gezet en hoopt dat die zoveel steun krijgt, dat de drive-in bioscoop toch mogelijk wordt.

Tekenen kan hier: 

https://petities.nl/petitions/sta-drive-in-bioscopen-toe-voor-de-musical-van-groep-8-leerlingen 

Meer berichten