Logo deschakelbarendrecht.nl
Luchtfoto Ziedewij locatie met zonnepanelen.
Luchtfoto Ziedewij locatie met zonnepanelen. (Foto: )

Zonnepanelen op het dak bij BP Ziedewij

BARENDRECHT – Tankstation BP Ziedewij heeft 330 zonnepanelen laten installeren op de daken van haar gebouwen. Vorig jaar startte de grootse verbouwing van zowel het shopgebouw met daarin het nieuwe foodconcept Dailyz eten & drinken, de nieuwe carwash en renovatie van het buitenterrein. Men heeft daar toen meteen het thema ‘Duurzame toekomst’ aan verbonden.

Naast de nieuwe vloeistofdichte vloeren op het voorterrein, de water-terugwininstallatie in de nieuwe carwash, het aanbieden van LPG, AdBlue en binnenkort CNG gas en 2 nieuwe EV Chargers (totaal 4 laadplekken) was het ook zaak om zoveel mogelijk het eigen energieverbruik duurzaam te verwerven. Na een grondig onderzoek is in samenwerking met Stichting Energieke regio en E2-Energie een ambitieus plan uitgewerkt. Namens Ziedewij was Xtensief Projectmanagement verantwoordelijk voor de organisatie en afstemming. Een behoorlijke operatie omdat de dragende constructies er wel geschikt voor moesten worden gemaakt.

De 330 zonnepanelen op de luifel, tankshop en wasstraat zorgen ervoor dat het servicestation ca 50 procent van haar eigen energiebehoefte met duurzame energie opwekt. De rest wordt ingekocht en is uiteraard ook duurzaam. Samen leveren deze panelen ca 90.000 kWh op, gelijk aan het jaarlijks elektra gebruik van ongeveer 30 huishoudens. Je kan er ook 12 keer de wereld mee rond rijden in een elektrische auto.

Meer berichten