Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Florian

Florian: Roya(a)l gefinancierd

Dat moment waarop je boter op je boterham smeert en je weet: dit is te veel. Hoe dan ook, het moet er op, want de resterende boter terug smeren in de botervloot is geen optie, want je hoort ze al vragen: “Van wie is teruggesmeerde boter?” Dus smeer je er maar lustig op los, net zolang totdat je naar tevredenheid kan zeggen dat het in ieder geval gelijk over je boterham is verdeeld. Dan maar vorstelijk beleg eroverheen, zodat niemand kan zien dat je te veel boter hebt gepakt. Hmmm… dat ziet er toch ook wel verdacht uit. Hopeloos!

Na dit ontbijtavontuur valt mijn oog op een appje van een goede vriend. Het is een NOS-artikel met de kop: “Koning betaalde niet voor privé-inrichting Huis ten Bosch”. Nieuwsgierig open ik het bericht. Het bedrag in de tweede alinea valt meteen op: 63 miljoen. Op slag vergeet ik de boter van vanmorgen. Zijne Majesteit de Koning heeft zijn huis laten verbouwen voor 63 miljoen euro en dat bonnetje ingediend bij de Nederlandse Staat. Overigens zat deze al met smart op het bonnetje te wachten, want in 2015 zei Rutte al dat de renovatiekosten hoger zouden uitvallen. Uiteraard het perfecte moment om het bonnetje in te leveren, want niemand lijkt zich er druk om te maken. Toch vraag ik me af of het via de ‘koninklijke weg’ gaat.

Voor de gein heb ik even zitten rekenen: per inwoner van Nederland hebben we dus ongeveer €3,65 bijgedragen aan de renovatie, wat dus betekent dat alle inwoners van Barendrecht bij elkaar zo’n €177.800 hebben bijgedragen. Toch weer een vloerkleedje en een kroonluchter erbij voor Onze Majesteit de Koning.

Ik veronderstel dat we binnenkort toch een hartelijke uitnodiging krijgen om de uitwerking van onze bijdrage te komen bewonderen. En de volgende keer als ik boter pak, ben ik toch wat minder ‘royaal’ met het smeren; wie weet wat voor verbouwplannen onze Koning nog in petto heeft.

Meer berichten