Logo deschakelbarendrecht.nl
Doormanplein.
Doormanplein. (Foto: )

Doormanplein uiterlijk tot 1 november autovrij

BARENDRECHT – Het Doormanplein is vanaf maandag 1 juni 12 uur grotendeels gevuld met terrassen. In een brief aan de bewoners geven de wethouders Cees Schaap en Reshma Roopram uitleg over de situatie.

De brief is via de bewonersverenigingen verspreid. Een samenvatting:

Volgens Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mogen vanaf 1 juni 12.00 uur restaurants en cafés open voor maximaal 30 gasten. Ook de terrassen mogen dan weer open onder de voorwaarde dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Na maandenlange sluiting komt de versoepeling als geroepen voor ondernemers.

Op verzoek van de horecaondernemers heeft de gemeente het Doormanplein tijdelijk gereserveerd voor terrassen. Voor de duur van de noodmaatregelen en uiterlijk tot 1 november 2020 is het plein autovrij.

Afsluiting van de 24 parkeerplaatsen op het Doormanplein zorgt voor een verhoogde parkeerdruk in de omgeving.

Als alternatief voor de auto kunnen de horecaondernemers verwijzen naar de omgeving Helfrichstraat – Evertsenstraat, Meidoorn en Schaatsbaan/Vlietweg. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Als de ondernemers bereid zijn om verderop te parkeren dan blijven de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen beschikbaar voor bewoners en bezoekers.
De gemeente realiseert geen extra parkeerplaatsen. Wel onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om gebruik te maken van de parkeerplaatsen bij de Bethelkerk.

De complete brief van de wethouders Schaap en Roopram is hier te lezen:

https://www.dorpskern-barendrecht.nl/nieuwsbericht/gemeente-informeert-over-opening-terrassen-doormanplein

Meer berichten