Logo deschakelbarendrecht.nl
Carel Jansen (links).
Carel Jansen (links). (Foto: )

Tear en Mercy Ships in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 9 juni zijn Tear hulpverlening en Mercy Ships Rotterdam te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.
In Nederland en in Barendrecht worden de regels tijdens de coronacrisis nu verder versoepeld. Maar hoe gaat dit in landen waar Tear en Mercy Ships bij betrokken zijn? Een voorbeeld uit Ethiopië waar Tear werkzaam is zien we in het gezin met vier kinderen, die lange tijd alleen maar overleefden. Maar door aansluiting bij een zelfhulpgroep bij Tear heeft de moeder een lening gekregen en heeft zij een klein bedrijfje gestart, waardoor er inkomsten binnen kwamen om van te leven. Corona zet daar nu een streep door. De prijs van het meel is enorm gestegen en er komen weinig bestellingen binnen. Wie zorgt voor die gezinnen in deze tijd?

Bij Mercy Ships werken voornamelijk vrijwilligers, die gewend zijn samen te werken en ernstig zieke mensen te behandelen en te opereren. Hoe kunnen zij nu in Coronatijd doorwerken in de vaak erbarmelijke omstandigheden?
Carel Jansen vertelt hoe Mercy Ships Rotterdam nu in Coronatijd bezig is. Wat hebben zij nodig om te kunnen blijven werken voor die allerarmsten? Wat zijn de gevolgen voor een instantie als Tear hulpverlening en hoe kunnen zij en Mercy Ships weer opkrabbelen tot het normale niveau?

Hart voor Barendrecht is op dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Meer berichten