Logo deschakelbarendrecht.nl
De Zuidpolder.
De Zuidpolder. (Foto: )

Onderzoek naar groen en bebouwing in Zuidpolder

BARENDRECHT – Er komt een onderzoek naar een uitbreiding van het natuur- en recreatiegebied in de Zuidpolder. Het kan eventueel betaald worden uit de opbrengst van bouwen langs de Achterzeedijk. De gemeenteraad stemde dinsdag met een kleine meerderheid voor een motie van GroenLinks (GL), VVD, SGP/CU en PvdA.

“Door middel van deze motie willen we de hele Zuidpolder groen en toegankelijk maken”, zei Ada Dekker (GL), die de motie heeft opgesteld. Ze wijst erop dat de delen van de polder die door de landbouw worden gebruikt, nu niet toegankelijk zijn. De provincie heeft hier een oogje op als woningbouwlocatie.

In de motie wordt het college gevraagd om het plan van het bedrijf GKB te steunen. De eventuele bebouwing aan de zuidrand moet wat Dekker betreft gebruikt worden voor maatschappelijke voorzieningen.

CDA en D66 hebben liever geen bebouwing, maar stemmen wel in met het onderzoek.

EVB is verbaasd dat GL spreekt over bouwen in de Zuidpolder. “EVB doet hier niet aan mee.” Daarmee was er een krappe meerderheid voor de motie. Volgens wethouder Peter Luijendijk heeft GKB nu voldoende zekerheid om het plan verder uit te werken.

Meer berichten