Logo deschakelbarendrecht.nl
'Ik wil weleens zien of zwerfvuil echt zo’n groot probleem is.'
'Ik wil weleens zien of zwerfvuil echt zo’n groot probleem is.' (Foto: Astrid Potuijt)
Arco

Arco: Het is niet wat u denkt...

Nee, ik heb geen nieuwe baan. Ik voer ook geen alternatieve straf uit. En ondanks m’n gele hesje ga ik geen kruispunt bezetten. Maar toch loop ik de komende weken met prikstok en vuilniszak door het dorp. Op jacht naar zwerfvuil.

Zwerfvuil is een onderwerp waar veel over geklaagd wordt. Zelf erger ik me aan plastic zakjes die in de tuin terechtkomen. De koster van de kerk bij mij in de buurt liet me pas tientallen lachgaspatronen zien. Tijdens het weekend achtergelaten door bezoekers van de buurt. Slagroomliefhebbers?

Ik wil weleens zien of zwerfvuil echt zo’n groot probleem is. We wonen toch allemaal in een keurige buurt? Daarom heb ik me bij BAR Afvalbeheer aangemeld voor een zwerfvuilpakket. Met een geel hesje, een stok en een rol vuilniszakken kan ik aan de slag. Mijn belevenissen schrijf ik op. Ze zijn deze zomer in de krant te lezen.

Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die op deze manier iets voor de samenleving wil doen. Daarom ben ik benieuwd of ik nog meer mensen ontmoet die de strijd aanbinden met het zwerfvuil.

Heb je tips voor me? Hoe kan ik het beste te werk gaan? Zijn er plekken waar hoognodig eens een zwerfvuilverzamelaar in actie moet komen?
Mail me: arco@baruitgeverij.nl

Meer berichten