Logo deschakelbarendrecht.nl
Van Bezemwijk. (foto: Jos Bezemer)
Van Bezemwijk. (foto: Jos Bezemer) (Foto: )

Van Bezemwijk heeft nieuwe single: 'Daarom ben ik hier'

BARENDRECHT - De nederpop- en kleinkunstformatie Van Bezemwijk heeft vandaag, donderdag 4 juni, een nieuwe single uitgebracht: Daarom Ben Ik hier. Een modern en catchy popliedje met een refrein dat nog dagen in je hoofd blijft zitten.  Vrijdag verschijnt het op alle streamingplatformen.  (Tekst gaat verder na de video)


De band nam het nummer op bij Pollux Studio’s in Den Haag met Wieger Hoogendorp (gitarist voor o.a. Caro Emerald) achter de knoppen. Daarom Ben Ik Hier heeft alles wat Van Bezemwijk zo typeert: de warme zang van Vincent van Ewijk en Lex Bezemer, een ronkende band en een pakkende tekst mét de kenmerkende kwinkslagen van de groep.

Hoewel Van Bezemwijk Daarom Ben Ik Hier lang vóór de coronacrisis opnam, is het nummer toepasselijk op de tijd waar we nu in leven. Songwriters Van Ewijk en Bezemer wilden een nummer schrijven over vriendschap, hechte banden en klaarstaan voor elkaar. Ze schreven het lied op een zomerse middag van kop tot staart in één sessie. Krap anderhalve week later namen ze het al op.

,,Dat frisse van het liedje hoor je er goed in terug. De spontaniteit van die schrijfsessie konden we gelukkig vertalen naar de studio’’’, vertelt zanger en toetsenist Vincent van Ewijk. ,,Tijdens die schrijfmiddag beseften we meteen dat we een liedje in handen hadden dat we móésten opnemen’’, vult medezanger en gitarist Lex Bezemer aan. ,,Dat voelden Vincent en ik intuïtief al aan. Als je Daarom Ben Ik Hier één keer hebt gehoord kun je het gelijk meezingen. Dat is de kracht van het nummer.’’

Het resulteerde in een lied dat toevalligerwijs geheel past in een land dat langzaam uit de lockdown komt. Van Bezemwijk brengt al zingend de woorden die verbinden. De liefhebbers van droge humor worden ook niet teleurgesteld.

Meer berichten