Logo deschakelbarendrecht.nl
Maria Prooi kreeg mondkapjes voor het Meezingkoor.
Maria Prooi kreeg mondkapjes voor het Meezingkoor. (Foto: )
foto

Mondkapjes-actie aan Deventerseweg

BARENDRECHT – Aan de Deventerseweg werden zaterdag mondkapjes uitgedeeld aan mensen in risicogroepen en mensen met een contactberoep. Het initiatief van ondernemer Richard van Oversteeg werd erg op prijs gesteld.
Van Oversteeg heeft een grote voorraad goede kwaliteit mondkapjes. De voorgaan de twee zaterdagen verkocht hij ze tegen kostprijs. Deze dag kon hij ze dankzij steun van verschillende Barendrechtse ondernemers gratis weggeven.
Er bleken veel vragen te zijn over de verschillende soorten mondkapjes die in omloop zijn. De ondernemer ging zelf in gesprek met mensen om het uit te leggen. Ook kreeg iedereen een folder mee met uitleg.
Maria Prooi, secretaris van Harmonievereniging Barendrecht kwam ook langs. De harmonie wil weer gaan repeteren met het Meezingkoor. Omdat daar ook kwetsbare mensen in zitten, was ze op zoek naar mondkapjes. Ze kreeg een stapel mee voor het koor.
Voor Richard van Oversteeg was deze dag het slot van een periode waarin hij zich intensief met mondkapjes heeft beziggehouden. Hij is tevreden over de belangstelling en blij dat hij mensen heeft kunnen voorlichten. “Mijn werk zit er nu op.”

Meer berichten