Jamie: online pubquizen in quarantaine
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Jamie: online pubquizen in quarantaine

Tijdens deze quarantaine heb ik veel online dingen gedaan die ik normaal fysiek zou doen. Zoals het volgen van colleges of vergaderingen via Microsoft Teams en soms even een avondje afspreken met vrienden. In mijn vorige column had ik het over online sporten, wat ik nog steeds doe, maar de laatste paar weken ben ik nog iets anders gaan doen: online pubquizen.

In mijn vriendengroep doen wij wel vaker een pubquizje. Deze maken we meestal zelf en doen we soms op iemands verjaardag of bijvoorbeeld op Oudjaarsavond of een andere feestdag. Naar een echte ‘pub’ gaan voor zo’n avond, heb ik nog nooit gedaan. Waarom? Geen idee eigenlijk, het is er denk ik steeds niet van gekomen.

Door de lockdown schoten de online pubquizen ineens uit de grond, van zowel bekende als onbekende mensen of programma’s. Zo deed ik eind april met vrienden mee aan een quiz over Marvel (van de superheldenfilms), georganiseerd door Spiderman zelf, acteur Tom Holland. De Slimste Mens heeft ook twee een keer pubquiz georganiseerd, met wat meer algemene vragen, net zoals in het programma. Maar de allerleukste vond ik toch wel die van de Top 2000 A GoGo, georganiseerd door Leo Blokhuis. Vaak krijg je net zoals in het programma een fragment te zien met daarna drie vragen over dat fragment, steeds oplopend in moeilijkheid.

De afgelopen vier weken kon je iedere vrijdagavond deelnemen aan deze kennisquiz over allerlei soorten muziek en artiesten. Ik heb samen met mijn ouders drie keer meegedaan, de eerste keer hadden we op de een of andere manier gemist. Ik heb de hulp van mijn ouders wel een beetje nodig, want in de quiz komen veel artiesten voorbij die ik niet ken, omdat ik simpelweg niet uit die tijd kom. Mijn ouders komen natuurlijk uit een heel ander tijdperk, al weten ze ook niet altijd meer hoe iemand heet.

Afgelopen vrijdag was het de laatste keer, wat heel jammer is. Om Leo Blokhuis even te quoten: “We vonden het leuk en we hopen het voor de kerst nog een keertje te kunnen doen.” En daar sluit ik mij volledig bij aan!

Meer berichten