Huib van Zessen te gast in de studio.
Huib van Zessen te gast in de studio.

Bethelbazar Winkel in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 30 juni zijn Huib van Zessen en Alide Heule van de Bethelbazar te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. De Bethelbazar wordt normaal begin mei gehouden op het plein van de Bethelkerk, maar vanwege de coronacrisis kon deze dit jaar niet doorgaan. Het is heel bijzonder dat de organisatie nu de hele maand juli het pand op de Middenbaan nummer 50 mag gebruiken als Bethelbazar Winkel.

De organisatie is druk bezig hier een echte winkeluitstraling van te maken. Er is van alles te koop, zoals stoffen, curiosa, accessoires, eigen gemaakte kettingen van Gerdien Pool, boeken, jam en de Winkel van Sinkel. Een regelrechte uitdaging. De hele maand juli bemensen vrijwilligers de winkel en de opbrengst gaat naar vier goede doelen.

Die doelen zijn Stichting Present en de Voedselbank Barendrecht, lokale steun. Verder Stichting SHIF (Sure House Initiatives Foundation) met Robert Logtenberg als voorzitter, die in Oeganda initiatieven ondersteunt aan kansarmen.

Het vierde doel is het project Mencoldes in Colombia. Vier miljoen Colombianen zijn door geweld in eigen land op de vlucht. En velen belanden in de sloppenwijken van Bogotá. De PKN kerk Barendrecht heeft dit project omarmt en heeft beloofd de organisatie Mencoldes vier jaar lang te ondersteunen. Mencoldes zorgt per maand voor dertig of veertig nieuwe gezinnen om weer een bestaan op te bouwen en helpt vluchtelingen om een bedrijfje te beginnen als naaister, bouwvakker of monteur.

Met Huib van Zessen en Alida Heule praat Hart voor Barendrecht door over dit nieuwe initiatief om in de maand juli Bethelbazar Winkel te worden en voor welke uitdagingen zij komen te staan. Hoeveel energie gaat hier in zitten? En hoeveel dankbaarheid levert dit op?

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant