Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Dansen op scoutingterrein

BARENDRECHT - De coronacrisis daagt iedereen uit tot een andere manier van handelen. Ook verenigingen ontkomen hier niet aan. Dat er mooie initiatieven uit voortkomen blijkt wel: dansschool FunkyFeet en Jhr. Beelaerts van Blokland en hebben elkaar gevonden.

Scouting BvB heeft bij de gemeente kenbaar gemaakt het grote buitenterrein gratis beschikbaar te stellen voor Barendrechtse verenigingen die vanwege de coronamaatregelen geen gebruik kunnen maken van hun eigen binnenruimte. “Scouting vind het belangrijk dat jongeren en kinderen in beweging zijn. Het is ook in deze tijd belangrijk om je sport en je hobby te kunnen blijven doen en dat clubs elkaar steunen.” aldus Robin Alderliesten, woordvoerder van Scouting Jhr. Beelaerts van Blokland.

Dansschool FunkyFeet kon vanwege de coronamaatregelen ineens niet meer oefenen in de Waterpoort. De dansschool ging al snel lessen verzorgen via Zoom en YouTube maar bleef nadenken over een ander alternatief. Susan, de eigenaar en oprichter van FunkyFeet vertelt: “Toen bekend was wanneer er weer groepen kinderen samen mochten sporten ging ik op zoek naar een geschikte buitenruimte om toch weer echte lessen te kunnen geven. Ik was in contact gekomen met de buurtcoach en zo hoorde ik van het aanbod van de scouting. Natuurlijk ben ik meteen contact gaan zoeken.” Korte tijd later was de zaak rond en sinds begin juni dansen vooral de jongere leden van FunkyFeet op het terrein waar zij gebruik kunnen maken van zowel een grasveld als een betegeld deel. Wie had dat ooit gedacht: Streetdance, Breakdance, Urban en HipHop op het scoutingterrein!

Meer informatie over FunkyFeet: www.funkyfeet.nl
Meer informatie over scouting Beelaerts van Blokland: www.scouting-bvb.nl

Meer berichten