Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Geld nodig voor verbeteren verkeersveiligheid

BARENDRECHT – Er is meer geld nodig om de verkeersveiligheid in Barendrecht te verbeteren. Momenteel is voor veel maatregelen geen geld, blijkt uit een brief van het college. EVB wil voor dit doen de Eneco-gelden aanspreken.

De gemeenteraad heeft de afgelopen twee jaar drie moties aangenomen waarin het college wordt opgedragen om meer te doen aan de verkeersveiligheid. Op verschillende plaatsen zijn fietsroutes verbeterd, zoals op de Schaatsbaan en de Hamburg. “Voor de aanpak van overige verkeersonveilige situaties in Barendrecht is momenteel geen budget beschikbaar”, schrijft het college. De gemeenteraad kan wel kiezen voor een ambitieuzere aanpak van de verkeersveiligheid. Daar is dan 100.000 of 300.000 euro voor nodig (afhankelijk van de ambitie). Waar dat geld vandaan moet komen, geeft het college niet aan.

De fractie van Echt Voor Barendrecht (EVB) komt bij de behandeling van de voorjaarsnota op 7 juli met een motie. EVB wil dat een deel van de Eneco-gelden wordt gebruikt voor de verkeersveiligheid. Barendrecht heeft 17 miljoen euro ontvangen na de verkoop van de Eneco-aandelen.

Raadslid Dick Heijboer: “Al sinds begin 2018 dringt EVB er bij het huidige gemeentebestuur op aan om met name verkeersremmende maatregelen in 30km-zones te bewerkstelligen Door een deel van het Enecogeld aan verkeersveiligheid te besteden, kunnen nu spijkers met koppen worden geslagen, met als doel natuurlijk in de toekomst minder verkeersslachtoffers!”

Meer berichten