Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

EVB: Barendrecht uit Nieuw Reijerwaard

BARENDRECHT – Echt Voor Barendrecht (EVB) heeft gereageerd op het rapport van de Rekenkamer over de Barendrechtse deelname aan bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard. Wat EVB betreft moet Barendrecht uit dit project stappen.

“De rekenkamer concludeert dat het besluit om deel te nemen aan het project in 2011-2012 onvoldoende doordacht is. Echt voor Barendrecht betoogt dit al sinds haar oprichting in 2013. Het maatschappelijk voordeel voor Barendrecht is beperkt en weegt niet op tegen de miljoenenrisico’s die Barendrechtse burgers lopen als het mis gaat. Barendrecht staat bij verlies voor één derde aan de lat. Het project heeft een omvang van meer dan € 300 miljoen”, stelt de oppositiepartij.

De gemeente Ridderkerk ontvangt als enige miljoenen extra OZB inkomsten door ontwikkeling van het bedrijventerrein. Terwijl Barendrecht (en Rotterdam) mee investeren en risico dragen. Ridderkerk heeft wel de lusten, niet de lasten. Fractievoorzitter van der Linden (EVB) vindt dat belachelijk: “Dat aan de voorkant geen afspraken zijn gemaakt over hoe de opbrengsten worden verdeeld is een bestuurlijke flater van de bovenste plank. Achteraf proberen alsnog afspraken te maken, is achteruit onderhandelen. En dat lukt natuurlijk amper”.

Echt voor Barendrecht ziet uit naar behandeling van het rekenkamerrapport. “Wij vinden dat Barendrecht haar aandeel in dit miljoenenproject zo snel en zo gunstig mogelijk moet afbouwen. Dat zullen we dan ook aan de orde stellen.”

Meer berichten