Logo deschakelbarendrecht.nl
 Leen Gouw voor zijn duivenhok.
Leen Gouw voor zijn duivenhok. (Foto: )

Leo Gouw gaat aan de leiding in de B groep

BARENDRECHT - Met een gemiddelde snelheid van 1796 meter per minuut, ruim 107 km per uur vloog de winnende duif van 28.995 duiven uit Zuid Holland.
Deze duiven van 1164 deelnemers zijn zaterdag om 7.30 uur gelost met een ZW wind vanuit Pontoise, wat naar Barendrecht een gemiddelde afstand is van 354 km. De lokale vereniging deed met 33 deelnemers en 825 duiven mee en de winnende duif hier is van Luuk Blaauw met een snelheid van 1685 meter per minuut. Luuk had 82 duiven in dit concours en won 33 prijzen met 3 bij de eerste 10.
Een duif van Ron Dekker werd tweede met 28 duiven in concours en 11 prijzen en de derde plaats is voor de combinatie Kok-Westbroek met een door hun aangewezen duif die als eerst zou komen. Deze drie deelnemers spelen in groep A en in groep B was de winnende duif van Joop van Deursen, de tweede van Cees Verhagen en de derde van Leo Gouw.

Na enkele wedstrijden is er nog geen sprake van een potentiele kampioenen, maar is het wel een beloning voor Leo Gouw om leider te zijn van de B groep. Vorige week de eerste en nu een derde prijs. Leo bezit een mooie kolonie duiven en een prachtige accommodatie maar beschikt door zijn continu werkrooster over te weinig tijd om zijn duiven goed te trainen. Net als bij alle andere sporten is training van groot belang om een topprestatie neer te zetten. Dus aan Leo om hier de juiste balans in te vinden.

Meer berichten