Jamie: Anders dan anders
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Jamie: Anders dan anders

Ik zit nu in het einde van het derde jaar van mijn studie. Vanaf volgende week woensdag heb ik officieel zomervakantie en ga ik, als het goed is, naar het laatste jaar van mijn opleiding. De overgang van school naar vakantie was nog nooit zo klein. Normaal kijk ik uit naar het vele thuiszitten in de vakantie, maar nu zat ik al maanden thuis. Echt het gevoel van zomervakantie heb ik nu dus wat minder...

Volgende week woensdag moet ik alleen nog even mijn portfolio van dit jaar verdedigen en als dat goed gaat, ben ik over. Dan ben ik echt vrij van school en kan het relaxen beginnen. Zoals jullie wellicht hebben gelezen de afgelopen weken, heb ik niet stil gezeten. Behalve het op en neer reizen naar Tilburg dat wegviel, is er voor mij vrij weinig veranderd. Lessen gingen online verder en alle schoolopdrachten gingen gewoon door. Ik ben niet achter gaan lopen door deze coronacrisis en daar ben ik maar wat blij om.

Maar even geen school is ook wel weer een keer lekker. De planning was om eind augustus naar het Griekse eiland Kos te gaan met een vriendin. Ik had daar super veel zin in, maar we hebben toch besloten deze vakantie te cancelen. Bij iedere stap die je zet nadenken of het wel kan of niet is geen vakantie, laat staan als daar iets gebeurt en je kan niet terug. Voor mij dus geen tripje naar het buitenland dit keer, maar de hele zomer ‘gewoon’ thuis in Barendrecht.

Ik wil deze vakantie dan ook gebruiken om wat meer te werken. Helaas wordt dat nu ook anders, omdat er simpelweg wat minder gebeurt doordat de maatregelen nog steeds voelbaar blijven, althans dat denk ik. De zomer is altijd al een komkommertijd voor journalisten, maar misschien dit jaar nog wel meer. 

Er is natuurlijk ook nog tijd voor leuke dingen. Met vrienden willen we in ieder geval veel dagjes uit plannen. School begint pas weer begin september, dus we hebben genoeg dagen om gezellige dingen met elkaar te doen. 

Ondanks dat de dingen nu even anders gaan, wil ik zoveel mogelijk genieten van deze vakantie voordat ik begin aan mijn laatste jaar.

Meer berichten