Logo deschakelbarendrecht.nl
Woningen aan de Kempenaar.
Woningen aan de Kempenaar. (Foto: )

Extra woningen voor jongvolwassenen in Barendrecht

BARENDRECHT - Patrimonium Barendrecht stelt 23 tweekamerappartementen in de complexen van de Tjalk en Kempenaar ter beschikking voor Barendrechtse jongvolwassenen. Dit zijn er 6 meer dan eerder toegezegd aan de gemeente Barendrecht.

Jongeren in de leeftijdscategorie tot 23 jaar komen in aanmerking voor deze bovenwoningen. De woningen hebben een maximale huurprijs van 432,51 euro waardoor huurders huursubsidie kunnen aanvragen.

De woningen worden zo spoedig mogelijk gelabeld. Dit betekent dat wanneer de woningen vrijkomen deze worden toegewezen aan de doelgroep tot 23 jaar. De huidige bewoners kunnen er natuurlijk blijven wonen. In verband met het verloop in de verhuur van woningen door Patrimonium is de verwachting dat jaarlijks 1 tot 2 woningen vrijkomen voor jongeren in deze complexen.

Wethouder Arnoud Proos is blij met dit gebaar van de woningcorporatie: ‘Bouwen is de laatste jaren heel duur geworden. Bestaande woningen omvormen tot jongerenwoningen is een mooi alternatief’.

Woonbijeenkomst 

Er is op 15 juli een Woonbijeenkomst voor jonge Barendrechters.

De gemeente wil meer aandacht geven aan betaalbare woningbouw voor jonge Barendrechters en wil hiervoor ook graag meer inzicht in de knelpunten en woonwensen van jongeren. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar die het lastig vinden een betaalbare woning te vinden in Barendrecht, kunnen hierover met de gemeente in gesprek. Ook kunnen jongeren hier meedenken over de toekomstige woningbouw in het Stationsgebied.
Meer informatie en aanmelden via www.barendrecht.nl/15-juliwoonbijeenkomst-voor-jonge-barendrechters

(foto)

Meer berichten