Logo deschakelbarendrecht.nl
Cobi Louws ontving donderdag de onderscheiding.
Cobi Louws ontving donderdag de onderscheiding. (Foto: Ronald Hooijmeijer)

Koninklijke onderscheidingen overhandigd (1)

BARENDRECHT – De burgemeester heeft alsnog de koninklijke onderscheidingen uitgereikt die horen bij de jaarlijkse Lintjesregen.
Vanwege de coronamaatregelen zag de Lintjesregen er dit jaar heel anders uit. De fysieke bijeenkomst kon niet doorgaan. Daarom belde burgemeester Jan van Belzen vrijdag 24 april alle decorandi (12 Barendrechters en een inwoner van Albrandswaard) persoonlijk op om ze te vertellen dat hij ze namens Zijne Majesteit de Koning mocht vereren met een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kon de burgemeester de Koninklijke Onderscheidingen daadwerkelijk overhandigen.

De burgemeester bezocht de decorandi op 2 en 3 juli thuis. Cobi Louws (foto) bezocht hij op 2 juli. Arie Droogendijk, Jacob Vermaas, Jan van Kleeff, Sjaak Brouns en Geertrui de Boom bezocht hij op 3 juli. De gedecoreerde brandweerlieden, Paul van Bakel, Kees Kamsteeg, Jan Mijnders en Alexander van der Wilt bezocht hij op 3 juli in de kazerne. George Wagner en Rijk Clement ontvangen hun onderscheiding in Rotterdam. Brandweerman Ad Koedood krijgt de onderscheiding later.
Normaal gesproken speldt de burgemeester de onderscheidingen bij de gedecoreerden op. Dit was vanwege de 1,5e meter afstand niet mogelijk. Het opspelden werd nu gedaan door een van de naasten van de gedecoreerde.

Meer berichten