Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Corona-proof diplomering met live stream op Calvijn Groene Hart

BARENDRECHT - Donderdag hebben op Calvijn Groene Hart de eerste drie van een reeks van maar liefst veertien bijzondere diploma-uitreikingen plaatsgevonden.
Aangezien de school uiteraard rekening houdt met alle geldende maatregelen rondom COVID-19, konden er per leerling slechts twee gasten meekomen om de anderhalvemeterregel goed te kunnen blijven waarborgen. Echter, dankzij een investering in professionele videocamera's en toebehoren konden ook anderen dan de aanwezigen via een besloten live stream deze mijlpaal van de geslaagden toch meebeleven.

Daarnaast heeft de school dertig statafels aangeschaft, zodat elke leerling met de meegekomen gasten een eigen, mooi aangeklede tafel ter beschikking had. Hierop vonden de leerlingen niet alleen hun diploma en cijferlijst, maar ook een jaarboek vol herinneringen, mooie bloemen en lekkere hapjes en drankjes.

De bezoekers waren vol lof over de opzet en uitten hun complimenten eveneens op social media. Zo noemden ouders dit het best denkbare alternatief in deze bijzondere periode, waren zij dankbaar dat zelfs familie in het buitenland nu de diplomering kon meemaken en gaven ze aan dat Calvijn Groene Hart er evenals bij de uitreiking van de verrassingsdozen op 4 juni een echt feestje voor de examenleerlingen en familie van had weten te maken.

De mavoleerlingen beten donderdag het spits af, vrijdag waren de vwo'ers aan de beurt. Volgende week krijgen de havisten hun diploma en hetzelfde geldt voor alle leerlingen die tweetalig onderwijs hebben gevolgd op mavo, havo of vwo. Calvijn Groene Hart vertrouwt erop dat ook die diploma-uitreikingen een groot succes zullen worden.

Meer berichten