Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Stichting Present: zinvolle klussen in corona-tijd

BARENDRECHT - Na drie maanden #coronahulp heeft Stichting Present Barendrecht de balans opgemaakt.
De coördinatoren Pia van Dalen en Esther Dost hebben, samen met maatschappelijke organisaties, heel hard gewerkt om de tachtig nieuwe ‘Corona-vrijwilligers’ van zinvolle klussen te voorzien. Dat is gelukt. Zo zijn er 64 dagen lang vrijwilligers in touw geweest voor de Kruidenier Koerier van KOW. Ruim vijftig vrijwilligers boden individuele hulp. Voor de thuiszorgmedewerkers van Aafje pakten ze 15000 pakketten met beschermende kleding in. Met 3500 kaartjes, 75 tekeningen, 500 bloeiende planten (met dank aan 4Suze en IKEA) en vele telefoontjes en kleine ondersteunde klusjes hebben ze onze Barendrechtse ouderen een hart onder de riem gestoken. Tot slot organiseerde Present, samen met Het Kruispunt, zes vrolijke straatbingo’s voor 155 ouderen.

“Dat zijn aantallen om heel trots op te zijn. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen stonden te popelen om van betekenis te zijn voor een dorpsgenoot”, aldus Pia van Dalen en Esther Dost.

Nu de meeste Corona-maatregelen versoepeld zijn, kan Present vanaf 1 juli terugkeren tot haar corebusiness: het bemiddelen van groepen vrijwilligers.

Meer berichten