Logo deschakelbarendrecht.nl
Hans Boogert, Luuk de Pagter en wethouder Peter Luijendijk bij het slaan van de eerste paal.
Hans Boogert, Luuk de Pagter en wethouder Peter Luijendijk bij het slaan van de eerste paal. (Foto: )

Eerste paal voor complex ZuiderZicht

BARENDRECHT – Aan de Zichtwei heeft wethouder Peter Luijendijk woensdag 8 juli de eerste paal geslagen voor appartementencomplex ZuiderZicht. Het gebouw komt vlakbij Calvijn Groene Hart en jongerencentrum Blok0180, langs de 3e Barendrechtseweg.

De woningen kwamen in de verkoop in de eerste week van de corona-maatregelen. Toch liep de verkoop voorspoedig, kon ontwikkelaar Luuk de Pagter melden. “We hebben een uur geleden het laatste appartement verkocht.”

Wethouder Peter Luijendijk herinnerde eraan dat dit stukje van Barendrecht tijdens de Watersnood van Barendrecht onder water heeft gestaan. In de fabriek van Hooimeijer, aan de andere kant van de 3e Barendrectseweg, stond meer dan anderhalve meter water. “Gelukkig zijn de dijken nu steviger”, voegde de wethouder we aan toe.

Luijendijk zei dat Barendrecht graag wil bouwen voor starters. Voor die groep is ZuiderZicht niet bedoeld. Hij hoopt in de Stationstuinen woningen voor starters te kunnen bouwen.

De bouw van het complex is al vier weken bezig. Dat was nodig om bronnen voor de warmtepompen te boren. Die zijn 150 tot 175 meter diep. Aannemer Hans Boogert vertelde dat het voor Bouwbedrijf Boogert het eerste project in Barendrecht is in de 130-jarige geschiedenis van het bedrijf. Hij heeft wel als stagiaire meegebouwd aan de kluit van de Rabobank aan de Binnenlandsebaan. Die bank werd toen gebouwd door Kanters, het bedrijf van de vader van ontwikkelaar Luuk de Pagter. Het bankgebouw wordt binnenkort gesloopt.

Nu de eerste paal is geslagen, gaan de bouwers verder. Ze storten 750 kubieke meter beton, slaan 100 palen 18 meter de grond in en metselen 90.000 gevelstenen. Begin volgend jaar wordt het hoogste punt bereikt. De oplevering wordt medio juli 2021 verwacht.

Meer berichten