Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Veel werk voor nieuw Repair Café

BARENDRECHT – De vrijwilligers van het Repair Café Barendrecht konden donderdag 9 juli aan de slag. Het ‘café’ was die middag voor het eerst open.
Twaalf mensen hadden zich aangemeld om een kapot apparaat te laten maken. De eerste klant was wethouder Tanja de Jonge, die ook de officiële opening verrichtte. De wethouder leverde een wekkertje in van haar zoon. Even later was het probleem opgelost. De stekker was kapot en dat kon door één van de vrijwilligers worden gerepareerd.
Wethouder Tanja de Jonge is blij met het repair café. Het past bij het streven om Barendrecht meer duurzaam te maken. De initiatiefnemers van het repair café hebben gevraagd of ze bij het afvalaanbiedstation bruikbare spullen weg mogen halen. Ze denken daarbij onder meer aan snoeren. Dat is nu niet toegestaan. “Ik ben daarover in gesprek met mijn collega Schaap”, zegt Tanja de Jonge. Ze heeft binnenkort weer een gesprek met het bestuur van de Stichting Repair Café Barendrecht.
De reparateurs kregen deze eerste keer onder meer een koffiezetapparaat, een strijkijzer en een kinderscooter op tafel. In de meeste gevallen kon het apparaat worden gerepareerd.

Het repair café wordt maandelijks gehouden in Het Kruispunt. De volgende twee data zijn 13 augustus en 10 september. Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via www.srcb.nl .

Meer berichten