Logo deschakelbarendrecht.nl
De kampioensselectie van Barendrecht van het seizoen 1998/1998 zaterdag bij DCV in Krimpen. Met staand vijfde van links trainer Ronald Klinkenberg. (Foto: Gert Onnink)
De kampioensselectie van Barendrecht van het seizoen 1998/1998 zaterdag bij DCV in Krimpen. Met staand vijfde van links trainer Ronald Klinkenberg. (Foto: Gert Onnink) (Foto: )

Kampioenen van Barendrecht 1998 weer bij elkaar

BARENDRECHT - Bijna een kwart eeuw na het kampioenschap in de hoofdklasse kwam de selectie van Barendrecht van 1998 weer eens bij elkaar. Dat gebeurde zaterdag bij het afscheid van voetbaltrainer Ronald Klinkenberg bij DCV in Krimpen aan den IJssel. 

Daar namen ruim honderd vooral oud-spelers afscheid van de trainer Ronald Klinkenberg. De 64-jarige Krimpenenaar was dertig jaar lang oefenmeester bij onder meer DCV, Slikkerveer, Barendrecht, Capelle en Nieuwerkerk. Hij is nu bestuurslid bij de Krimpense zaterdagclub.

In zijn eerste jaar bij Barendrecht boekte Klinkenberg direct resultaat. De rood-witten werden in het seizoen 1997/1998 kampioen van de hoofdklasse
,,We waren echt een team’’, blikte hij zaterdag terug. De verwachtingen waren vooraf niet hoog gespannen. ,,Ik was nieuw, er kwamen drie jongens mee van Slikkerveer. We moesten het allemaal nog maar zien.’’ Langzaam groeide de teamgeest in de ploeg met ervaring en jonkies. ,,We hebben een smalle selectie, maar weinig blessures. Eigenlijk hadden we maar 14 man, met weinig wisselingen.’’ Barendrecht pakte de tweede periodetitel bij VVOG en bleef in een spannende slotfase Spakenburg en SHO voor.

Op zaterdag 16 mei 1998 kon de vlag uit. Toen werd op de volle Bongerd GVVV met 3-1 geklopt, dankzij doelpunten van Ton Stam, Steffen van der Linden en Johan Fokkens. Daarmee was Barendrecht voor het eerst op het allerhoogste niveau van het zaterdagvoetbal kampioen.

In de nacompetitie om de algemene amateurtitel kenden de rood-witten een stroeve start. Na nederlagen tegen ARC en IJsselmeervogels was Barendrecht al snel uitgespeeld. Daarna werd er thuis nog wel gewonnen van ARC. Uit bij IJsselmeervogels leek Barendrecht te gaan stunten. Het was 0-1 en bij die stand was ARC kampioen. Vlak voor tijd werd het toch nog 1-1 en grepen de Vogels alsnog te titel.

Meer berichten