Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Florian

Florian: anderhalve meter paparazzi

(Let op: deze column kan als schokkend en/of confronterend worden ervaren)

Het stormt in de Barendrechtse gemeenteraad. Dit keer komt dat niet door debatten over de CO2-opslag onder Barendrecht of verhitte discussies over het plaatsen van windmolens. Nee, deze kwestie is uiterst delicaat en haalde de voorpagina om een hele andere reden. 

In onze anderhalve meter samenleving hebben we namelijk tegenwoordig naast de anderhalve meter handhaving ook te maken met de ‘anderhalve meter paparazzi’. Het is uiteraard een hele rel waard als een of ander hooggeplaatst persoon de anderhalve meter regel voor luttele ogenblikken uit het oog zou verliezen. Zoiets is natuurlijk ondenkbaar, zeker wanneer dit in een horecagelegenheid voorkomt en de persoon in kwestie de regels heeft uitgevaardigd. Maar gelukkig hebben we een kranige partij in de gemeenteraad, die er snel bij is om dit soort misstanden aan de kaak te stellen. En zo hebben we een ruime maand na dit verschrikkelijke incident een feitenrelaas op tafel liggen. Conclusie: er is gelukkig niets aan de hand.

Bovenstaande is een typisch voorbeeld van komkommertijd. Maar mag ik je even geruststellen: er wordt voorderest echt serieus werk verricht door het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad. Alleen soms vinden sommigen het even nodig om elkaar in de haren te vliegen. Beetje jammer dat dat van onze belastingcenten moet. Volgens mij zijn de vergadertafels in het Barendrechtse gemeentehuis groot genoeg om dit binnenskamers op anderhalve meter afstand met elkaar uit te praten, zonder dat er advocaten, feitenrelazen of schriftelijke vragen gesteld hoeven te worden. 

Toen een maatje van mij in een andere gemeente afscheid nam als burgerraadslid, gaf hij de gemeenteraad de boodschap mee ‘dat al uw dingen in liefde gebeuren’. Het laat zich raden waar deze woorden vandaan komen en waarom ze in deze context best goed zouden passen. Iedereen een goed zomerreces gewenst!

*noot voor de lezer: enige achtergrond is terug te vinden op pagina 1 en 3 van De Schakel van o.a. 9 juli. 

Meer berichten