Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

LyondellBasell schenkt 4.708,71 euro aan Voedselbank

BARENDRECHT - LyondellBasell (NYSE: LYB), een van de grootste kunststof-, chemische en raffinagebedrijven ter wereld, heeft in totaal 80.000 dollar gedoneerd aan Nederlandse Voedselbanken om mensen te helpen die getroffen zijn door het coronavirus. Voedselbank Barendrecht ontving daarom op dinsdag 21 juli 4.708,71 euro via de LyondellBasell vestiging in Botlek. 

Het bedrag is onderdeel van een wereldwijde donatie van 1,3 miljoen dollar om honger te bestrijden tijdens de wereldwijde pandemie. LyondellBasell ondersteunt hiermee voedselbanken in 17 landen en regio’s waar het bedrijf opereert.

"Voedselbanken over de hele wereld zien een toename van de vraag en een afname van voedseldonaties", aldus Harm Dijkstra, site manager van LyondellBasell in Botlek. "Onze omgeving is meer dan ooit afhankelijk van liefdadigheidsbijdragen voor onmiddellijke hulp en dagelijkse middelen. Het is van cruciaal belang dat wij ons steentje bijdragen om deze organisaties te helpen voedsel te blijven leveren aan mensen in nood".

Het doneren van fondsen om voedsel te leveren aan mensen in nood is slechts één manier waarop LyondellBasell heeft gereageerd tijdens deze pandemie. Zo doneerde LyondellBasell Nederland 1.375 kg materiaal voor de productie van gezichtsmaskers voor Nederlandse ziekenhuizen. 

Meer informatie over LyondellBasell's via www.lyondellbasell.com.

Meer berichten