Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Kerkproeverij in de Kijfhoekkerk

HEERJANSDAM - Centraal gelegen in de Zwijndrechtse Waard ligt aan de Devel tussen Heerjansdam en Zwijndrecht een bijzonder polderkerkje in de buurtschap Kijfhoek. Door de versoepeling van de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus is nu het weer mogelijk kerkdiensten te houden. Op zondagmiddag 2 augustus om 15 uur is er weer een traditionele kerkdienst in de Kijfhoekkerk. Het beloofd een mooie dienst te worden onder leiding van Ds. J. van Popering uit Aalsmeer.


Om aan de veiligheidsregels van de overheid te kunnen voldoen mogen zij maximaal 35 bezoekers ontvangen. Verzekeren van een plaats kan via Joop Wiekeraadt 078-6771290 of 06-36501396. Per e-mail kan ook: dendijk@hetnet.nl of kijfhoek@live.nl. Graag voor 1 augustus. 

Men wordt in de kerk ontvangen door Jan van der Net met een vriendelijk knikje en koster Joop Wiekeraadt wijst de zitplaats aan. Beiden zijn herkenbaar aan hun naambadge. Bij binnenkomst is er handalcohol. Tijdens de dienst wordt er niet gezongen; op de gereserveerde plaatsen ligt er een welkomstbrief en een liedbundel klaar. Huisgenoten mogen naast elkaar zitten, anderen houden 1,5 meter afstand. De garderobe is niet in gebruik, wees terughoudend met toiletbezoek.


Vanaf de eerste helft van de veertiende eeuw, zo rond 1340, worden er in dit kleine historische Godshuis diensten gehouden. Sinds eeuwen in de geschiedenis van dit kleine polderkerkje is het maanden lang gesloten geweest voor de traditionele kerkdienst. Vanaf juli is de start van een nieuwe periode om elkaar weer te ontmoeten en te genieten van een mooie traditionele kerkdienst in een idyllische omgeving. Op de eerste en derde zondag van iedere maand is men vanaf 15 uur van harte welkom.

Meer berichten