Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Zomerkerkproeverij in Kijfhoek

HEERJANSDAM - Centraal gelegen in de Zwijndrechtse Waard ligt aan de Devel tussen Heerjansdam en Zwijndrecht een bijzonder polderkerkje in de buurtschap Kijfhoek. Door de versoepeling van de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus is het nu weer mogelijk kerkdiensten te houden.                                
Op zondagmiddag 16 augustus om 15 uur is er weer een kerkdienst in de Kijfhoekkerk. Het beloofd een mooie dienst te worden onder leiding van Ds. M. Dubbeldam uit Giessenburg.

De 1½ meter maatregel                                                                                                        
Om aan de veiligheidsregels van de overheid te kunnen voldoen mogen zij maximaal 35 bezoekers ontvangen. Wie verzekerd wil zijn van een plaats kan bellen met Joop Wiekeraadt 078-6771290 of 06-36501396. Of mailen naar dendijk@hetnet.nl of kijfhoek@live.nl Graag voor zaterdagavond 15 augustus.

Men wordt in de kerk ontvangen door gastheer Jan van der Net met een vriendelijk knikje en koster Joop Wiekeraadt wijst de zitplaats aan. Beiden zijn herkenbaar aan hun naambadge. Bij binnenkomst is er handalcohol. Tijdens de dienst wordt er niet gezongen; op de gereserveerde plaatsen ligt een liedbundel klaar zodat men de ten gehore gebrachte liederen kan volgen. Huisgenoten mogen naast elkaar zitten, anderen houden we 1½ meter afstand. De garderobe is niet in gebruik, wees terughoudend met toiletbezoek.

Geschiedenis                                                                                                
Vanaf de eerste helft van de veertiende eeuw, zo rond 1340, worden er in dit kleine historische Godshuis kerkdiensten gehouden. Sinds eeuwen in de geschiedenis van dit kleine polderkerkje is het maanden lang gesloten geweest voor de traditionele kerkdienst. Deze dagelijks geopende kleine polderkerk is een rustpunt tijdens een fiets- of wandelroute.

Rustpunt in het weekend                                                                                                                                
Op de zondagen wordt door veel bezoekers uit de ruime regio een devote rust ervaren tijdens de kleinschalige kerkdiensten. Vanaf juli 2020 is de start van een nieuwe periode om elkaar weer te ontmoeten en te genieten van een mooie traditionele kerkdienst in een idyllische omgeving. Op de eerste en derde zondag van iedere maand is men om 15 uur van harte welkom. 

Meer berichten