Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Barendrechtse Waarderingsspeld voor mevrouw Schoehuizen – de Vlieger

BARENDRECHT–Joke Schoehuizen - de Vliegerontving donderdag 6 augustus in restaurant Hermana in Barendrecht een Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding omdat zij al ruim 30 jaar vrijwillig actief is voor de Barendrechtse samenleving.

Burgemeester Jan van Belzen laat weten dat inwoners als Joke onmisbaar zijn in onze gemeenschap: ‘Een fijne samenleving gedijt met de inzet van haar inwoners. Daarom, als blijk van waardering voor haar jarenlange, toegewijde inzet voor de Barendrechtse gemeenschap; voor de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht, de Nierstichting, Veilig Verkeer Nederland in Barendrecht én de Wereldwinkel heeft Joke Schoehuizen - de Vlieger de Waarderingspeld mogen ontvangen. Een echt mensen – mens, die openstaat voor eenieder. Recht-door-zee, met een duidelijke mening en tomeloze inzet voor velen.’

Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht
20 Jaar lang was Joke Schoehuizen – de Vlieger bestuurder van de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht. Al die jaren heeft zij zich volledig ingezet voor een waardige herdenking. Dit deed zij niet alleen door goede sprekers te vinden, maar ook door mee te denken over passende gedichten. Altijd stond voor Joke het belang van een “Barendrecht-waardige”-herdenking voorop. Een herdenking voor de mede-inwoners.

Veilig Verkeer Nederland
Maar liefst 22 jaar lang is Joke in Barendrecht actief geweest voor Veilig Verkeer Nederland. Zij organiseerde het jaarlijkse verkeersexamen, niet alleen het theoretisch examen op de basisscholen, maar ook de praktijkexamens buiten. Joke zorgde voor de vrijwilligers die examens afnamen op de scholen en op straat, zette voor het praktisch deel de routes uit, verzorgde de hesjes van de kinderen en de speciale kleding voor controleurs die de kinderen moesten beoordelen. Zij onderhield niet alleen de contacten met de scholen maar ook met de politie die hierbij ook was betrokken. Verder stonden jaarlijks de fietsenkeuringen en voorlichting over verkeersveiligheid op het programma. Dit heeft zij jarenlang gedaan maar moest hier helaas mee stoppen toen Veilig Verkeer Nederland het lokale afdelingen zeer bemoeilijkte om te blijven bestaan. De afdeling Barendrecht is datzelfde jaar gestopt.

Alsof dit allemaal al niet genoeg is, is Joke sinds 1981 collectant én coördinator van de Nierstichting. Daarnaast is zij ook als vrijwilliger verbonden aan de Wereldwinkel op de Middenbaan in Barendrecht

Meer berichten