Jamie: twintig geworden in 2020
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Jamie: twintig geworden in 2020

Vorige week vrijdag was het eindelijk zover: ik was tiener-af, want ik werd die dag twintig jaar oud (ik voel mij ook oud). Voor het eerst in jaren had ik mooi weer op mijn verjaardag. Een tikje aan de bloedhete kant, maar het is beter dan het slechtere weer dat ik de afgelopen jaren steeds had. Ik had nooit gedacht dat het zo leuk was om op mijn verjaardag weer eens een keertje buiten te kunnen zitten.

Lekker op de fiets naar een restaurant gaan bijvoorbeeld, dat is ook lang niet gebeurd. Ons gezin en ik zijn niet zo heel erg van de verjaardagen, zeker die van onszelf niet, maar we hebben een kleine traditie. De jarige kiest een restaurant uit waar we het ouder worden die dag toch een beetje kunnen vieren. En dat is meestal een sushi-restaurant, gewoon omdat we dat allemaal heel lekker vinden. Ik vond het leuk om een keertje van dié gewoonte af te wijken door eens naar een ‘normaal’ restaurant te gaan. Het was onze eerste keer daar, net als het temperatuur meten voordat je naar binnen mag.

Onder het genot van de schaduw en een Aperol Spritz, een van mijn favoriete drankjes, hebben we mijn twintigste verjaardag gevierd in dit toch wel een beetje gekke jaar. Ons uitzicht op de rest van het terras werd bijvoorbeeld een beetje beperkt door de plastic schermen die aan de zijkanten stonden. Ze zijn doorzichtig, maar ze waren helaas een beetje vuil ;).

Ik krijg vaak berichtjes van mensen als het weer 7 augustus is met daarin de zin ‘veel goede gezonde jaren nog’. Het is een lief bedoelde zin, die voor mij voorheen geen extra lading had. Gewoon een lief berichtje, meer niet. Maar sinds dit jaar heeft het wel een extra lading: wees dankbaar dat je gezond bent en hoop dat je nog lang gezond mag blijven. En dat je in een wereld kan leven zonder mondkapjes en spatschermen…

Toch hoop ik volgend jaar, als ik de échte volwassenleeftijd bereik, mijn 21e levensjaar in een fijnere situatie te vieren. Nu eerst nog even dat twintigste jaar volmaken!

Meer berichten