Logo deschakelbarendrecht.nl
Hanneke Meijer met leerlingen tijdens een van de weinige optredens in Corona tijden. (foto Wim Soeters)
Hanneke Meijer met leerlingen tijdens een van de weinige optredens in Corona tijden. (foto Wim Soeters) (Foto: )

Muziekdocenten lopen warm voor zomerweek

BARENDRECHT - In de laatste week van de zomervakantie is er in De Baerne een Zomerschool. Docenten van CultuurLocaal ontvangen kinderen van 4 tot 16 jaar om een hele middag lekker met muziek bezig te zijn. Vanaf maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus zijn elke middag docenten aanwezig om kinderen die nog nooit iets met muziek gedaan hebben muzikaal aan het werk te zetten.

Toen de gemeente Barendrecht aan CultuurLocaal vroeg om in vakantietijd iets te organiseren voor kinderen en jongeren werd het meteen geregeld: “Eén belrondje en ik had een dozijn positieve reacties van onze muziekdocenten” vertelt coördinator Hanneke Meijer enthousiast. “Door de bestaande onderlinge samenwerking konden we snel schakelen. Bovendien zijn de docenten altijd bereid om mee te denken en om mee te doen. Zonder zo’n betrokkenheid bij onze organisatie was het in die korte tijd nooit gelukt.”

Het thema van deze zomerweek is “Contact” en dat wordt voor de diverse leeftijdsgroepen verschillend uitgewerkt. Voor de jongere kinderen is er het ontroerende verhaaltje “Knuffelbeer zoekt een maatje”. Dat vormt de basis voor een ware muzikale ontdekkingsreis. Alle 7 tot 12 jarige kinderen nemen een aantal instrumenten onder handen waarmee ze in één middag leren samenspelen met de docenten bij het verhaaltje van Knuffelbeer. Jongeren van 13 tot 16 jaar gaan meer leren over popsongs: waar gaat het liedje over, hoe zit het in elkaar? En hoe kun je met gitaar, toetsen of drums meteen aan de slag?

Deelname aan de activiteit is gratis. Hanneke zegt hierover: “Doordat een aantal projecten in Coronatijden geen doorgang kon vinden hielden we budget over. En er is een bijdrage via de cultuurregisseur van de gemeente Barendrecht. Zo ontstaat er win-win: Kinderen en jongeren kunnen gratis muziek beleven en muziek docenten kunnen in deze moeilijke tijden toch hun passie overbrengen op een nieuwe generatie.”

Op de website www.cultuurlocaal.nl is meer informatie te vinden over de zomerweek en daar kan iedereen zich ook inschrijven. Vooraf inschrijven is noodzakelijk in verband met corona-richtlijnen.

Meer berichten