Logo deschakelbarendrecht.nl
Het lijkt erop dat Mika te vroeg bij zijn moeder is weggehaald.
Het lijkt erop dat Mika te vroeg bij zijn moeder is weggehaald. (Foto: )

Mika is kat ‘met karakter’

REGIO - De Dierenstee is vanwege het coronavirus alleen op afspraak te bezoeken..
Dat geldt ook voor een kennismaking met kater Mika. Mika is een Britse Langhaar kruising van drie jaar oud. Veel mensen zullen gecharmeerd zijn van het uiterlijk van Mika, maar hij is niet geschikt om in elke situatie geplaatst te worden. Mika is namelijk een kat ‘met karakter’. In de eerste plaats is Mika een hele aanhankelijke en sociale kater die graag bij je op schoot kruipt. Hij is dol op aandacht en erg ‘aanwezig’. Daarnaast is Mika ook een hele actieve kater. Hij moet echt zijn energie kwijt kunnen, zowel binnenshuis als in een tuin. In zijn spel is Mika nogal onbezonnen en kent hij zijn grenzen niet altijd.
Het lijkt erop dat Mika te vroeg bij zijn moeder is weggehaald en niet (goed) heeft geleerd wanneer hij moet stoppen. Wanneer je met Mika speelt, moet je er dus rekening mee houden dat hij weleens kan uithalen of bijten. Ook op andere momenten kan Mika onverwacht lelijk doen, bijvoorbeeld als hij schrikt of als je iets doet waar hij geen zin in heeft. Richting andere katten kan Mika ook lelijk doen, hij wordt dan ook niet bij een soortgenoot geplaatst.
Voor Mika wordt een rustig thuis zonder kinderen gezocht, waar hij naar buiten kan gaan. Wie Mika dat kan bieden en zijn eigenzinnige karakter wel kan waarderen, moet zeker met hem komen kennismaken.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150.
www.dierenstee.nl

Meer berichten