Logo deschakelbarendrecht.nl
Jan Koster en Wim Bergsen bij de koperen koffiewand.
Jan Koster en Wim Bergsen bij de koperen koffiewand. (Foto: )

Koffie en thee bij Gezondheidswinkel

BARENDRECHT – Veel liefhebbers van koffie en thee hebben de weg al gevonden naar Honest Beans & Leaves. De grote sortering koffie en thee is te vinden als shop-in-shop in de G&W Gezondheidswinkel aan de Middenbaan 65.

“We verkochten in de Gezondheidswinkel al voorverpakte biologische koffie. We hadden ook al een uitgebreid assortiment thee”, vertelt eigenaar Wim Bergsen. Aanleiding om dit uit te breiden was het onlangs stoppen van koffie- en theewinkel ‘In de Bonen’, verderop in het winkelcentrum. 

Bergsen zocht contact met de kleine Limburgse koffiebrander die aan de verdwenen winkel leverde. Deze gaf training aan de medewerkers van de Gezondheidswinkel. “Binnenkort gaan we ook een bezoek brengen aan de branderij. Want weten waar je product vandaan komt is voor ons belangrijk”, vertelt Bergsen.
Terwijl hij zijn verhaal doet, schenkt Wim Bergsen koffie in. “Dit is ‘de Trots van Barendrecht’, een populaire koffie die door veel mensen gewaardeerd word”, legt hij uit.

In de winkel staat nu een wand met glanzende koperen silo’s, gevuld met 12 soorten koffie waaronder 3 landenkoffie’s en 4 biologische soorten. De espresso met de intrigerende naam ‘Straffe Barendrechter’ is vast goed voor een sterk bakkie. 

Er staat ook een seizoenskoffie, nu de ‘herfstkoffie’ in het schap. In december komt er zeker een kerstkoffie. Bergsen: “Voor alle soorten geldt dat ze geen toevoegingen hebben. Er zitten dus geen smaakversterkers of conserveringsmiddelen in.”

Wim Bergsen is er trots op dat de koffie vers is. “Als we bestellen wordt de koffie de volgende dag gebrand en hebben we het de dag erna in huis. Zo hebben we altijd verse koffie.” De koffie wordt door ons vacuüm verpakt, zodat hij ook thuis lang vers blijft. 

De tientallen soorten thee staan verpakt in het schap. Er staan glazen potjes waardoor mensen de thee goed kunnen zien en ruiken. Het assortiment thee wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. 

Het assortiment van de koffie- en theeafdeling wordt compleet gemaakt door cadeauverpakkingen, filters, thee-eieren en ander toebehoren. 

“Het verbaast me hoeveel mensen hier al koffie komen halen”, zegt Wim Bergsen. Het past volgens hem bij de trend dat mensen meer aandacht besteden aan koffie. “En wij vinden het zelf ook heel leuk”.

Meer berichten