Afbeelding

Simone van der Vlugt signeert bij Read Shop

Algemeen

Simone van der Vlugt signeerde zaterdag bij The Read Shop aan de Middenbaan haar nieuwste boek 'De Kaasfabriek'. Het is een historische roman over een moeder en dochter die hun plek in een veranderende maatschappij proberen te vinden.

Van de thrillers Van der Vlugt (1966) werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut 'De reünie' werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd met Thekla Reuten en Daan Schuurmans in de hoofdrollen. Hierna verschenen de thrillers Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen. Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom vormen de serie met inspecteur Lois Elzinga in de hoofdrol. Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. In haar laatste thriller, Toen het donker werd, toont Simone van der Vlugt de duistere kant van onze samenleving en hoe een doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit kan belanden.

Naast thrillers schrijft Simone van der Vlugt historische romans over veelbewogen periodes in de Nederlandse geschiedenis. Eerst verscheen Jacoba, Dochter van Holland, daarna Rode sneeuw in december en in 2015 De lege stad. Meest recentelijk verscheen Ginevra, over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Met haar werk won Simone van der Vlugt verschillende prijzen, waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. Haar boeken verschijnen onder andere in Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen.

Advertenties uit de krant