Logo deschakelbarendrecht.nl
Bart Nolles: 'Ik doe toch het mooiste werk dat er is'.
Bart Nolles: 'Ik doe toch het mooiste werk dat er is'. (Foto: )

Bart Nolles mag weer voor de camera 'lullen over voetbal'

REGIO - Na maanden stilte op de velden wordt er weer gevoetbald. Daarom kan Bart Nolles weer plaatsnemen voor de camera om over voetbal te praten. Hij is blij dat het seizoen begonnen is, vertelt hij op een terras in zijn woonplaats Rhoon.

door Arco van der Lee

Bart Nolles was al op jonge leeftijd geboeid door radio, televisie en sport. Hij voetbalde zelf bij Bolnes, het Rotterdamse CVV Mercurius en later in een vriendenteam van Smitshoek. Maar Nolles werd vooral bekend als presentator en verslaggever.

“Het is op mijn veertiende begonnen met een snuffelstage bij Radio Rijnmond. Ik kreeg daar een bijbaantje.”
Poetin

Na zijn studie commerciële economie kon Bart Nolles aan de slag bij Rijnmond en later bij RTL. Zijn werk voor RTL bracht hem in 2014 op de Olympische Spelen in het Russische Sochi. Na het maken van opnames in het Holland Heineken House stond hij op straat oog in oog met president Poetin, die binnen een biertje had gedronken met de koning. Nolles vroeg hoe de president het huis vond. “Hij bleef staan, stak z’n duim op en gaf nog antwoord ook. Achteraf nam ik een risico, maar dat heb ik me toen niet gerealiseerd.”

Televisiekijkers konden zien dat de president werd omringd door beveiligers. “Gelukkig heb ik dat allemaal niet gezien.”
Hoe onpartijdig is Bart Nolles?

“Als ik werk voor RTL, dan zijn wel altijd voor de Nederlandse club. Bij Rijnmond hebben we een chauvinistisch gevoel bij Feyenoord, Sparta en Excelsior, de Rotterdamse clubs. Maar we benaderen ze wel kritisch. We bespreken de positieve en de negatieve kanten. Maar we juichen als de scoren en we vinden het jammer als ze verliezen.”

Behalve journalist is Bart Nolles ook voetballiefhebber. Hoe is het om met bekende voetballers te werken?

“Ik zit met bekende Nederlandse voetballers en trainers aan tafel, maar het is niet zo dat ik tegen ze opkijk. In zijn laatste jaar bij Feyenoord heb ik een lang interview gedaan met Robin van Persie. Daar ga ik dan wel goed voor zitten. Maar ik zit daar dan niet als een bewonderaar.”

“Gisteravond maakte ik een programma met Jan Boskamp. Ik zit daar dan gewoon met m’n collega en we gaan er samen iets moois van maken.”

Corona

Toen de sport dit voorjaar door de corona werd stilgelegd, viel er veel werk weg voor ZZP’er Nolles. “Gelukkig had Omroep West een tweede presentator nodig in de ochtend. Dat heb ik gedurende de hele coronaperiode gedaan. Nu loopt alles weer bij RTL en Rijnmond.”

Bart Nolles heeft een relatie met politica Lilian Marijnissen. Hij woonde tot zijn 17e in Ridderkerk en ging daarna studeren in Tilburg.
Sinds een jaar woont hij in Rhoon en dat bevalt uitstekend. “Ik woon langs een dijk en kijk op het groen. ’s Morgens komen de paardjes voorbij.” Hij is verrast door de hoeveelheid groen rond het kasteel, langs de Oude Maas en in de Rhoonse Grienden. “Een aangename verrassing.”

Bekendheid

Hoewel hij regelmatig op televisie te zien is, kan hij gewoon naar de supermarkt of op een terras zitten.

“Een enkele keer spreekt iemand me aan. Negen van de tien keer gaat het er dan om hoe het met Feyenoord gaat. Maar bekendheid is niet iets waar ik mee bezig ben.”

Bart Nolles heeft duidelijk zin in het nieuwe voetbalseizoen. “Ik doe toch het mooiste werk dat er is: lullen over voetbal. Zet mij voor de camera met een paar lampen aan en je kunt mij niet gelukkiger maken.”

Dit seizoen is Bart Nolles op RTL7 te zien met de Europa League. 
Op TV Rijnmond presenteert hij op maandag en vrijdag FC Rijnmond, een talkshow over voetbal. 
Op Radio Rijnmond verzorgt hij de studiopresentatie bij voetbaluitzendingen.

Meer berichten