Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Eerste BMX-west wedstrijd in Barendrecht groot succes

BARENDRECHT - Begin 2020 viel heel Nederland vanwege Corona stil. Pas na maanden mocht er onder strenge voorwaarden weer getraind worden, zo ook bij Fietscross vereniging Barendrecht. Na een paar weken begonnen de 13 bij de BMX Regio West aangesloten verenigingen voorzichtig te praten over de mogelijkheden voor een BMX-afdelingswedstrijd en werd gepolst of FCC Barendrecht interesse had om dit te organiseren. Het bestuur van FCC Barendrecht was enthousiast en al snel lag er een plan op tafel. Een plan voor een BMX-wedstrijd op Sportcomplex “de Doorbraak” op 13 September, waarbij aan de Corona voorwaarden kon worden voldaan.

De basis van het plan bestond uit een 1-richting doorstroomsysteem op het wedstrijdterrein en voor elke vereniging een eigen afgezet vak buiten het BMX-terrein. Verder kreeg iedere BMX-rijder en bijbehorende (max 1) begeleider een uniek gekleurd bandje behorend bij zijn/haar leeftijd. Net voordat de rijders van een bepaalde leeftijd (en kleur) aan de beurt waren, mochten zij samen met de begeleider het sportterrein op. Zo konden de BMX-rijders hun race rijden en de ouders, op 1,5 afstand van elkaar en in het publiekgebied, langs de baan toekijken. Direct na iedere race moesten de BMX-rijders en ouders het terrein via het vervolg van de 1 richting routing weer verlaten, terug naar de verenigingsvakken. De coördinator van elke vereniging was middels een portofoon verbonden met de FCC Barendrecht vrijwilligers. Op deze manier konden ze samen de stromen rijders en publiek in goede banen leiden en de 1,5 meter handhaven..

Bij de aangesloten verenigingen waren veel rijders enthousiast om aan dit evenement deel te nemen waaronder ook een rijder van het Nederlandse team (Bart van Bemmelen). Totaal waren 234 rijders aanwezig. Al snel was iedereen aan het nieuwe systeem gewend. De 3 manches en aansluitend de verschillende finales werden probleemloos verreden. In 3 klassen was er ook nog eens winst voor FCC Barendrecht.

De wedstrijd en de wijze waarop deze werd georganiseerd was uniek. Na afloop en gebaseerd op de feedback mogen we concluderen dat de BMX-wedstrijd een groot succes was en Barendrecht positief op de kaart heeft gezet. Het was veel werk en niet altijd makkelijk, maar gebleken is dat je ook onder moeilijke omstandigheden veel voor elkaar kunt krijgen gesteund door ontelbare vrijwilligers van eigen en andere clubs, de BMX West organisatie, sponsoren en natuurlijk liefde voor de sport en respect voor elkaar/de regels.

Video

Een compilatie van de wedstrijd en de wijze waarop hij georganiseerd werd is te vinden op You Tube

Meer berichten