Logo deschakelbarendrecht.nl
Jayda op verkiezingscampagne.
Jayda op verkiezingscampagne. (Foto: )

Jayda (Unity) vol vertrouwen naar finale Junior Songfestival

BARENDRECHT – Het folders en posters heeft Jayda zaterdag aandacht gevraagd voor het Junior Songfestival. De 13-jarige leerling van het Dalton Lyceum Barendrecht vormt samen met Maud, Demi en Naomi de girlband Unity. Robert Dorn schreef voor hen het nummer ‘Best Friends’. Zaterdag staan ze daarmee in de Nederlandse finale van het Junior Songfestival.

Met nog maar een paar dagen te gaan tot de finale spreken we een hel kalme Jayda. “Ik moet deze week gewoon naar school, maar dat is niet heel erg. We oefenen vooral in het weekend. Dat gebeurt in Hilversum”, vertelt ze. “Bij het oefenen lag de focus eerst op dansen. De laatste zaterdag gingen we dansen en zingen als voorbereiding op de show.”

Jayda deed dolo auditie voor het programma, maar werd geplaatst in de groep Unity. “In het begin was dat wel wennen. Maar het gaat steeds beter”, merkt ze. Wat doet Unity na het songfestival? “We focussen ons eerst op de show. Daarna zullen we daar nog naar kijken.”

Een deel van de uitslag wordt zaterdag bepaald door de stemmen van de kijkers. Daarom heeft Jayda zaterdag campagne gevoerd. “We hebben op de Middenbaan folders uitgedeeld. Daar staat op wie ik ben en dat mensen op mij kunnen stemmen. In Rotterdam hebben we veel posters geplakt.”

Jayda heeft nog niet alle andere artiesten gezien. “Wat ik gezien heb was heel leuk. Maar wij maken zeker een kans.”

Stemmen

Het Junior Songfestival wordt zaterdag in Ahoy gehouden, zonder publiek. Het is vanaf 19.25 uur te zien bij NPO Zapp. De presentatie is in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder. Er worden punten gegeven door een vakjury (Duncan Laurence, Ronnie Flex en Emma Heesters), een kinderjury (Matheu Hinzen en 6times) en door de thuistemmers.

Stemmen kan zaterdag via www.juniorsongfestival.nl Op de site zijn ook de liedjes te zien en te horen.

Unity op Instagram: @unitygirlband 

Kijk hier naar de clip, die werd opgenomen in Rotterdam. 

Meer berichten