Logo deschakelbarendrecht.nl
Lennart van der Linden (EVB): lastenexplosie.
Lennart van der Linden (EVB): lastenexplosie. (Foto: )

Oppositiepartij EVB maakt tegenbegroting

BARENDRECHT - Echt Voor Barendrecht reageert kritisch op de nieuwe Barendrechtse begroting.
“Door stevige bezuinigingen dreigt maatschappelijke kaalslag en forse belastingverhoging. Terwijl dit kan worden voorkomen door andere prioriteiten te stellen”, Dat is de eerste indruk van EVB. De oppositiepartij zal net als de afgelopen jaren een tegenbegroting indienen, als alternatief voor de collegeplannen.

EVB-fractievoorzitter Lennart van der Linden ziet een voortzetting van beleid van de afgelopen twee jaar. “Ambities worden getemperd, voorzieningen verschraald en de lasten verhoogd. En er worden verkeerde prioriteiten gesteld. De oppositieleider hekelt vooral de extra uitgaven om Barendrecht in 2050 ‘klimaatneutraal’ te maken. Ruim 1 miljoen euro per jaar. En daar bovenop 5 miljoen extra aan Eneco opbrengsten.”
Van der Linden: “Duizelingwekkende bedragen. Hierdoor schieten de belastingen omhoog. Deze uitgaven gaan ten koste van onze culturele sector, het onderhoud aan de buitenruimte en de waardering voor Barendrechtse mantelzorgers. Want daarop bezuinigt dit college juist. Verkeerde prioriteiten”.

EVB spreekt van een ‘lastenexplosie’. Van der Linden: “En dat om peperduur lokaal klimaatbeleid te bekostigen. Bizar dat de VVD hun verkiezingsbeloften zó te grabbel gooit om coalitiegenoot GroenLinks te plezieren.”.
EVB is blij dat het college het openbaar vervoer voor ouderen ongemoeid laat.

Meer berichten